PROLEĆNO VREME ĆE IPAK DA KASNI: Evo do kad će trajati hladni i kišni periodi, biće i -5
Foto: Stefan Stojanović

prognoza

PROLEĆNO VREME ĆE IPAK DA KASNI: Evo do kad će trajati hladni i kišni periodi, biće i -5

Hladno vreme i jutarnji mrazevi počeli su širom zapadne Evrope, a onda se proširili na centralnu Evropu i tokom vikenda zahvatili južni Mediteran

Objavljeno:

Evropa je prvi mesec meteorološke prolećne sezone 2022. završila sa velikim hladnim talasom, koji se nastavio i u prvim danima aprila. Sneg je prekrio brojne evropske gradove, a hladno vreme i jutarnji mrazevi zahvatili su veći deo kontinenta.

Prvi i drugi dan aprila osvanuli su hladni i snežni. Temperatura se spustila oko nule, a sneg je prekrio delove Nemačke, Španije, Švajcarske, Francuske, Engleske, Hrvatske...

Hladno vreme i jutarnji mrazevi počeli su širom zapadne Evrope, a onda se proširili na centralnu Evropu i tokom vikenda zahvatili južni Mediteran.

Dani su mnogo hladniji od proseka za ovo doba godine, a očekuje se da će tako biti sve do ponedeljka, posebno preko zapadne i centralne Evrope. Početkom sledeće nedelje očekuje se postepeni porast temperature.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

Tamo gde će nebo biti vedro, mogla bi da slede veoma hladna jutra sa mogućim mrazevima, posebno tokom vikenda i u ponedeljak ujutru. Ovo bi moglo da utiče na cvetanje voćki i ranu poljoprivredu u mnogim oblastima, prenosi Severe Weather.

Hladno vreme iznad kontinenta trebalo bi da traje do ponedeljka.

U nedelju ujutru u temperatura ispod minus pet stepeni očekuje se širom južne Nemačke i Češke.

Sneg, Zima, Beograd
foto: Ana Paunković

Ponedeljak će biti još jedan dan sa niskim temperaturama izjutra, posebno u zapadnim delovima Evrope. Oko minus pet stepeni očekuje se u delovima Francuske, Nemačke i Beneluksa.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.