SRPSKI METEOROLOG OBJAVIO PROGNOZU ZA SLEDEĆU NEDELJU: Spremite se za ŠOK PROMENU
Ilustracija, Foto: Beta/Emil Vas/Espreso/Emilija Jovanović

vremenska prognoza

SRPSKI METEOROLOG OBJAVIO PROGNOZU ZA SLEDEĆU NEDELJU: Spremite se za ŠOK PROMENU

U ponedeljak će u celoj Srbiji jutro biti hladno, ponegde se u kotlinama i dolinama očekuje magla, ali će tokom dana biti sunčano i toplo vreme

Objavljeno: 12:19h

Ako ste zbog prolećnog vikenda pomislili da smo napokon raskrstili sa zimom - prevarili ste se! Još jedan vremenski rolerkoster očekuje nas tokom sledeće nedelje, trajaće tri dana, a onima koji ne vole kišu, naročito se neće dopasti.

Ali, da krenemo od početka. Današnja nedelja završiće se kako je i počela: do kraja dana biće sunčano i toplo, sa temperaturom od 18 do 22 stepena, a u Beogradu oko 20 stepeni. Jedino što će kvariti prolećnu idilu je pojačan severozapadni vetar.

- U ponedeljak će u celoj Srbiji jutro biti hladno, ponegde se u kotlinama i dolinama očekuje magla, ali će tokom dana biti sunčano i toplo vreme. Jedino se ponegde na jugu Srbije očekuje slaba i kratkotrajna kiša. Toplo će biti i u utorak. Temepratura će se u ponedeljak i utorak kretati od 17 do maksimalna 23 stepena - priča meteorolog Đorđe Đurić.

1 / 12 Foto: Profimedia

U sredu se u svim predelima Srbije očekuje naoblačenje. Ipak, to će biti samo uvod u rolerkoster koji se očekuje od četvrtka.

- U sredu se i dalje zadržava toplo vreme sa temperaturom oko 20 stepeni. U toku noći sledi jače naoblačenje sa kišom, a onda se u četvrtak i petak očekuje pljusak sa grmljavinom - navodi Đurić.

Temperatura će biti u postepenom padu, ali vreme će i dalje biti umereno toplo. Temperatura će ići od 14 stepeni na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku Srbije.

- Krajem dana u petak sledi zahlađenje, tako da će u subotu biti od osam do 12 stepeni i kiša, a na visokim planinama i sneg - ističe naš sagovornik.

Nakon promenljivog i svežijeg vikenda sledi stabilizacija vremena i porast temperatura. Tako da će u nedelji koja sledi opet biti prolećno vreme sa oko 20 stepeni.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.