Hoće li neko da se ZAJEDNO UBIJEMO? Nova aplikacija podstiče na ubistva i samoubistva! (FOTO)
Foto: Stock

i niko ne reaguje?!

Hoće li neko da se ZAJEDNO UBIJEMO? Nova aplikacija podstiče na ubistva i samoubistva! (FOTO)

Psiholog Aleksandra Janković kaže da se adolescenti koji koriste ovu aplikaciju mogu da se nađu u životno opasnim situacijama.
Objavljeno:

Hoće li neko da zajedno budemo suicidni? - napisala je uz "smajli" učenica Ugostiteljsko turističke škole.

foto: Printscreen/Buzz

Ja ću izvršiti ubistvo!

foto: Printscreen/Buzz

Bukvalno idem 4 meseca u ovu školu i već oću da se ubijem! - piše na jednom od postova.

foto: Printscreen/Buzz

Ovim povodom kontaktirali smo kliničkog psihologa Alekandru Janković. Prema njenim rečima, aplikacija je za decu izuzetno opasna jer podstiče na ubistva i samoubistva!

foto: Filip Plavčić

- Ovde govorimo o deci koja idu u srednju školu, i koja imaju loše granice. Adolescenti nisu svesni svojih mogućnosti, precenjuju se čak i kad ne žele da naprave nešto sebi čak i zbog te precenjene sopstvene snage oni mogu da se nađu u životno opasnim situacijama.

- Kad postoji neka društvena mreža gde se stalno priča o samoubistvima i ubistvima, to je za njih veoma opasno! Ova aplikacija zahteva ozbiljnu kontrolu, analizu i reakciju - zaključuje psiholog Asleksandra Janković

Podsetimo, iako je aplikacija došla i do Ministarstva prosvete i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, juče je saopšteno da, iako je aplikacija zloupotrebljena u velikom broju škola u Srbiji, nemaju nikakav osnov da je zabrane.

Da li će sada neko reagovati?

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.