NOVE OZNAKE ZA MESO OD PRVOG APRILA: Većini kupaca dileme će zauvek biti otklonjenje
Ilustracija, Foto: Profimedia

DOBRE VESTI

NOVE OZNAKE ZA MESO OD PRVOG APRILA: Većini kupaca dileme će zauvek biti otklonjenje

– Želja nam je da pomognemo našu domaću industriju. Ova vrsta informacije je veoma značajna za potrošača.

Objavljeno:

U prodavnicama će se za nekoliko dana pojaviti nova oznaka “Proizvedeno u Srbiji” na mesu i proizvodima od mesa domaćeg porekla.

Često kupci komentarišu poreklo mesa koje kupujemo u prodavnicama, da li je iz Srbije ili je uvezeno i koliko je sveže, sve te nedoumice će od 1. aprila biti uklonjene sa novom oznakom “Proizvedeno u Srbiji”.

– Želja nam je da pomognemo našu domaću industriju. Ova vrsta informacije je veoma značajna za potrošača. Istraživanja pokazuju da je najbitnija cena, a odmah zatim i poreklo proizvodnje – kaže je on.

Firme su u obavezi da na domaće mesto stave oznaku “Proizvedeno u Srbiji” koja će se koristiti u maloprodajnim objektima.

– Oznake treba da budu na jasno vidljivim mestima. Siguran sam da će maloprodajni lanci hteti da ta oznaka bude što vidljivija – poručio je Raketić.

– Natpis “Proizvedeno u Srbiji” će doprineti da se roba više prodaje. Naša mesna industrija zaslužuje da se od nje napravi brend – rekao je on.

Najavio je da će uskoro biti velike promene u deklarisanju hrane i da će biti obuhvaćeno i mleko u narednom periodu.

Oznaka “Proizvedeno u Srbiji” od početka aprila biće istaknuta na vidnom mestu odmah pored izloženog mesa ili proizvoda od mesa ili uz cenu i mora da bude najmanje iste veličine kao format cene.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.