TITOVA STJUARDESA POSLE 30 GODINA PROGOVORILA! Isplivala VELIKA istina o Brozu
Milica Lukić, Foto: Printscreen/RTS

zapisi sa letenja

TITOVA STJUARDESA POSLE 30 GODINA PROGOVORILA! Isplivala VELIKA istina o Brozu

Milica je bila među prvim damama koje su radile kao stjuardese u Jugoslaviji, a letela je i kada je u avionu među putnicima bio i Tito.

Objavljeno: 10:45h

Autobiografija „Zapisi s letenja" prati mladu Milicu Lukić, od početka šezdesetih godina prošlog veka, kada je jedne letnje večeri, prolazeći pored poslovnice JAT-a na tadašnjem Bulevaru revolucije, pomislila - kakav je posao i život stjuardesa.

Milica je bila među prvim damama koje su radile kao stjuardese u Jugoslaviji, a letela je i kada je u avionu među putnicima bio i Tito.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Milica Lukić je rekla da smatra da se posao stjuardese, koji je zahtevan i ozbiljan - ne ceni dovoljno.

Milica je kao stjuardesa radila neprekidno 30 godina. Promenila je sedam uniformi i bila deo posade nekoliko tipova aviona.

Romansirana autobiografija Zapisi sa letenja je dopunjeno izdanje knjige koju je napisala pre 20 godina.

„Osetila sam da nisam sve rekla, i onda sam , u vreme korone, kada drugi nisu znali šta će od sebe, sedela i pisala", rekla je Lukićeva i dodala da „ništa nije prećutala".

Kaže da se, tek kada je prestala njena karijera, pitala - kako je mogla to da radi.

Za Josip Broza Tita, sa kojim je često letela, kratko je rekla da je bio - jednostavan čovek i da je imao uobičajenu komunikaciju, te da zbog toga, uopšte nije imala tremu kada je sa predsednikom Jugoslavije razgovarala.

Za uspešnu stjuardesu, kaže, najvažnija je veština komunikacije, ali i brzo i ispravno reagovanje u određenim situacijama.

Njen poslednji let bio je na relaciji Los Anđeles - Čikago- Beograd.

„Ja sam mislila da ću teško preživeti taj poslednji službeni let. Otišla sam, niko nije znao. A svako ko bude pročitao ovu knjigu promeniće mišljenje o stjuardesama, kada vidi šta te devojke doživljavaju - i lepo i loše", ispričala je Lukićeva.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.