ANA (5) SADA JE JAČA NEGO IKADA: Moramo joj pomoći da ode na još jednu transplantaciju koja košta 14.000 EVRA!
Ana Kostić, Foto: Privatna arhiva

1081 na 3030

ANA (5) SADA JE JAČA NEGO IKADA: Moramo joj pomoći da ode na još jednu transplantaciju koja košta 14.000 EVRA!

Anino zdravstveno stanje dosta se poboljšalo nakon prve transplatacije

Objavljeno:

Ana Kostić je napunila 5 godina, a toliko traje i borba njenih roditelja da joj olakšaju život i pronađu lek koji će joj bar malo život učiniti boljim. U decembru su se vratili iz Turske gde je urađena transplantacija matičnih ćelija, a sada je stigao poziv za još jednu. Anini roditelji se nadaju da će nakon ove odobriti još dve tranplatacije, ali je za to potrebno da učestvujemo svi zajedno.

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Ranije su lekari u Srbiji govorili da za Anu lek ne postoji i da matične ćelije neće doprineti poboljšanju njenog zdravlja. Međutim, kako majka Anđela kaže, oni kao roditelji žele da urade sve što je u njihovoj moći i zato su odlučili da uz pomoć humanih ljudi ipak odu u Tursku.

Što se naših lekara tiče ono su uzdržani i njih neću spominjati jer nas nisu ni podržali, osim našeg pedijatra. Pedijatar je primetila da joj je pogled bistriji i svesniji. Ono sto sam ja primetila i pokazala doktoru, a sto se dopalo i njemu pa je odobrio jos 2 to je da je Anina kontrola glave mnogo bolja i da je počela da uspostavlja vizuelni kontakt koji nije imala. Ugojila se od transplatacije i kosa joj se progustila. Pošto ima hemiparezu leve strane, leva ruka joj je otvorena, nije više u spazmu i više je pomera nego pre. Imunitet joj je odlican, kaže Anina mama za Espreso portal.

Anino zdravstveno stanje dosta se poboljšalo nakon prve transplantacije.

Neurulog Gulsen je rekla da za Anu ne postoji nikakva druga intervencija osim matičnih ćelija jer je njoj mozak najviše oštećen i odatle proizilaze drugi problemi. Anino stanje se ne može 100% popraviti ali moze dosta! Ana je posle transplatacije na režimu ishrane bez ugljenih hidrata, bogatom proteinima, naglašeno je da jede kefir, pije vitamine koje je doktor prepisao na osnovu njenih parametara, analizom iz krvi, vežbamo, trenutno smo kod kuće jer u ustanovi u kojoj se lečimo nema mesta.

Na računu Budi human fondacije trenutno nema dovoljno para, a potrebno je 14.000 samo za jednu intervenciju.

Nama trenutno za sledeći odlazak treba 14.000€. A ako i ovaj bude uspešan kao prvi vrlo brzo će nam trebati ponovo 22. 000€ tako da svakako nam je potrebna veća svota novca, zakključila je Anđela.

Podsetimo, na rođenju je imala sepsu izazvanu ešerihijom koju su lekari brzo sanirali. Kasnije, u 5. nedelji života, dobija teško zapaljenje CNS- a Encephalitis zatim ponovo sepsu, krvarenje II stepena, sve to uzrokovano Klebsiella bakterijom koja je dospela u organizam kao respiratorna infekcija koja se zatim proširila u krvotok i nakon toga u likvor. Zbog dugog zadržavanja te bakterije razvija se hidrocefalus gde joj se u 3. mesecu života plasira VP šant.

1 / 15 Foto: Privatna arhiva

Ani su sredstva potrebna prvenstveno za transplataciju matičnih ćelija ali i za, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, za rehabilitaciju, fizikalne tretmane, za ortopedska i medicinska pomagala, medicinski potrošni materijal za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Anino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Ani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1081 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1081 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216325-20

Uplatom na devizni račun: 160600000121638437 IBAN: RS35160600000121638437 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.