LEKARI SU REKLI DA JOJ NEMA POMOĆI DO KRAJA ŽIVOTA, A ANA (4) NE PRESTAJE DA SE BORI: Vratila se iz Turske (FOTO)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

1081 NA 3030

LEKARI SU REKLI DA JOJ NEMA POMOĆI DO KRAJA ŽIVOTA, A ANA (4) NE PRESTAJE DA SE BORI: Vratila se iz Turske (FOTO)

Njeni roditelji nisu želeli da odustanu i pored mišljenja lekara da Ani nema pomoći do kraja života, odlučili su da počnu sa skupljanjem novca preko fondacije "Budi human" za transplataciju matičnih ćelija u Turskoj

Objavljeno:

Ana Kostić (4) je prevremeno rođena beba. Rođena je prirodnim putem sa svega 780 grama i 33 cm dužine. Dijagnostikovan joj je West sindrom (najteži oblik epilepsije) cerebralna paraliza, hemipareza leve strane.

Ana je nakon 5 meseci boravka na Institutu za neonatologiju otpuštena kući uz loše prognoze lekara. U toku prve godine života imala je 8 intervencija na mozgu (revizija šantova, bušenje cisti, ekternu drenažu). Sa 11 meseci je preležala morbile, zatim varičele. Borila se i sa koksaki virusom.

Njeni roditelji nisu želeli da odustanu i pored mišljenja lekara da Ani nema pomoći do kraja života, odlučili su da počnu sa skupljanjem novca preko fondacije "Budi human" za transplataciju matičnih ćelija u Turskoj.

Novac za prve dve doze je prikupljen, a pre nedelju dana vratili su se iz Turske u Kuršumliju nakon uspešne terapije.

- Odradili smo dve transplatacije. Ana je hvala Bogu bolje, pije vitamine koje su joj dali, sada je na posebnom režimu ishrane bez ugljenih hidrata. Za sada pratimo stanje, ali promene su več sada vidljive pa se nadam da će nam odobriti još 2 transplatacije. To je će biti ukupno 4 transplatacije matičnih ćelija pa će nam biti potrebno još 25.000 evra. Trenutno na računu imamo oko 4.000 evra.

Mama Anđela već vidi poboljšanje i veoma je srećna zbog toga.

- Bolja je u smislu da je svesnija, bolja je kontrola glave, leva ruka je više otvorena nego pre (ima hemiparezu leve strane) i poboljšava joj se vizuelni kontakt, počinje da prati polako. U avionu je sedela sama, naravno uz pridržavanje, mislila sam da će t biti nemoguća misija, ali eto uspeli smo.

1 / 1 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, na rođenju je imala sepsu izazvanu ešerihijom koju su lekari brzo sanirali. Kasnije, u 5. nedelji života, dobija teško zapaljenje CNS- a Encephalitis zatim ponovo sepsu, krvarenje II stepena, sve to uzrokovano Klebsiella bakterijom koja je dospela u organizam kao respiratorna infekcija koja se zatim proširila u krvotok i nakon toga u likvor. Zbog dugog zadržavanja te bakterije razvija se hidrocefalus gde joj se u 3. mesecu života plasira VP šant.

Ana Kostić
foto: Privatna arhiva

Ani su sredstva potrebna za lečenje, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, za rehabilitaciju, fizikalne tretmane, za ortopedska i medicinska pomagala, medicinski potrošni materijal za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Anino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Ani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1081 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1081 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216325-20

Uplatom na devizni račun: 160600000121638437 IBAN: RS35160600000121638437 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.