Zbog buke kažnjeno osam ugostiteljskih objekata u Beogradu!
Merenje buke, Foto: Kurir Tv

OPREZ

Zbog buke kažnjeno osam ugostiteljskih objekata u Beogradu!

Od početka primene novog Zakona o zaštiti buke u životnoj sredini, u Beograd je zbog prekoračenja dozvoljenog nivoa buke kažnjeno osam ugostiteljskih objekata.

Objavljeno: 10:23h

Novi zakon primenjuje se od prošle sedmice, a Ljiljana Dimitrijević iz Komunalne milicije kaže da je najviše intervencija bilo tokom vikenda.

"Od početka primene zakona, u proteklih sedam dana, sankcionisali smo osam pravnih lica kojima su izrečene kazne od 200.000 dinara", rekla je Dimitrijevićeva za TV Pink.

Podsetila je da dozvoljeni nivo buke u kafićima i restoranima tokom dana iznosi 65 decibela, a posle 22 časa 55 decibela.

Merač buke
foto: Kurir Tv

Kazne za prekoračenje dozvoljenog nivoa buke su 200.000 dinara za pravno lice, 50.000 dinara za odgovorno lice, odnosno, zaposlenog i 100.000 za vlasnika ugostiteljskog objekta.

"Ukoliko se u nekom ugostiteljskom objektu ponovi prekršaj u roku od godinu dana, kazne su mnogo drastičnije, u rasponu od 500.000 do 1.000.000 dinara", kaže Dimitrijevićeva.

Navela je da Komunalna milicija na terenu uručuje zapisnike koji su osnova za prekršajne naloge koji se upućuju na kućnu adresu ili na adresu ugostiteljskog objekta.

Dodala je da je grad podeljen u šest akustičnih zona i da svaki objekat mora da poseduje laborat o merenju buke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.