ŠKOLARCI NA RASPUSTU, A DECA U OBDANIŠTU: Gak obrazložio odluku
Ilustracija, Foto: Profimedia

odluka

ŠKOLARCI NA RASPUSTU, A DECA U OBDANIŠTU: Gak obrazložio odluku

U Ministarstvu prosvete rečeno je da preporuku za odlučivanje o centralizovanom zatvaranju predškolskih ustanova na period od pet dana, mogu dati samo nadležni zdravstveni organi i Krizni štab

Objavljeno:

Nema govora o zatvaranju vrtića, roditelji ne treba da brinu, izjavio je za "Novosti" Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, povodom zahteva dva sindikata predškolskih ustanova da se obdaništa zatvore od 14. do 18. februara.

- Zahtev sindikata je nerealan i pokazuje krajnju nesolidarnost i nerazumevanje potreba roditelja, jer zahtev za zatvaranje vrtića je zahtev za stopiranjem celokupne privrede glavnog grada - istakao je Gak.

Slavko Gak
foto: Milan Ilić

- Vrtići su nam neophodni, roditelji rade, uz maksimalno poštovanje mera i odgovorno ponašanje svih predškolske ustanove funkcionišu već dve godine na bezbedan način i po decu i po zaposlene.

U Ministarstvu prosvete rečeno je da preporuku za odlučivanje o centralizovanom zatvaranju predškolskih ustanova na period od pet dana, mogu dati samo nadležni zdravstveni organi i Krizni štab.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i GSPRS "Nezavisnost" uputili su Kriznom štabu i Ministarstvu prosvete zahtev da vrtići širom Srbije budu zatvoreni sledeće nedelje, u vreme kada neće raditi ni škole.

Kako se navodi u dopisu, s obzirom na povećanja broja obolelih i predviđanja da se pik ovog talasa očekuje sredinom meseca, sindikalci smatraju da bi se mini-raspustom "napravio epidemiološki rez i doprinelo smanjenju broja obolelih u predškolskim ustanovama, odmor i predah od stresa izloženosti zbog rada u punom obimu, u uslovima epidemiološke situacije i više krugova zaražavanja".

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.