VLASNICI SPLAVOVA IMAĆE DODATNI TROŠAK: Evo ko će čistiti oko klubova na vodi!
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

saopštenje

VLASNICI SPLAVOVA IMAĆE DODATNI TROŠAK: Evo ko će čistiti oko klubova na vodi!

Javno preduzeće će kupiti brodove koji će sakupljati otpad sa vode i nakon toga ga sortirati

Objavljeno:

Javno preduzeće "Beogradvode" preuzeće obavezu čišćenja oko plutajućih objekata, a za to će naplaćivati taksu od vlasnika splavova.

O tome su danas odlučili odbornici Skupštine grada Beograda usvajanjem izmene i dopune Odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda. Usvojena je i informacija o potrebi uklanjanja plutajućih predmeta i naplavina oko plutajućih objekata i otpadnih voda sa tih objekata, prenosi Tanjug.

Goran Vesić
foto: Kurir

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, javno preduzeće će kupiti brodove koji će sakupljati otpad sa vode i nakon toga ga sortirati kao što to rade u drugim velikim gradovima.

- Očekujemo da će to biti mnogo efikasnije nego da tu obavezu ostavimo vlasnicima objekata, jer koliku god kaznu da im propišemo i naplatimo, to neće biti čisto - rekao je Vesić.

Odbornici su, između ostalog, usvojili izmene i dopune Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, kao i Odluku o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji Beograda.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.