SLIKA DANA NAM STIŽE IZ KOVID AMBULANTE U ŽELEZNIKU! Kuca je baš ovde pronašla sklonište, NIKOME NE SMETA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter: @Hyperactive_fly, Printscreen/Google Maps

sad mu zima ništa ne može

SLIKA DANA NAM STIŽE IZ KOVID AMBULANTE U ŽELEZNIKU! Kuca je baš ovde pronašla sklonište, NIKOME NE SMETA! (FOTO)

- Da, skroz su me oduševili - bili su samo neki od komentara na ovu objavu

Objavljeno:

Hipotermija je pojam koji se odnosi na gubitak toplote u meri većoj nego što se ona u organizmu proizvodi. Pritom dolazi do spuštanja telesne temperature ispod nivoa koji je optimalan za homeotermne organizme.

Hipotermija kod životinja može nastati primarno kao posledica izlaganja niskim spoljašnjim temperaturama, kada organizam ne može fiziološkim procesima da održi adekvatnu telesnu temperaturu. Sekundarno, hipotermija se javlja kao posledica ozbiljnih sistemskih oboljenja ili povreda, kao i usled dejstva lekova, pri čemu organizam nije u mogućnosti da održi normalnu telesnu temperaturu bez obzira što temperatura u okruženju nije niska.

Kada se telesna temperatura spusti na nivo od 32-37oC, govorimo o blagoj hipotermiji, kada je ona u vrednostima od 28-32 oC, govorimo o značajnoj hipotermiji, a vrednosti ispod 28 oC se odnose na izraženu hipotermiju.

Sniženje telesne temperature, bez obzira koji uzrok je u pitanju, ima opsežne sistemske posledice i dovešće, u manjoj ili većoj meri, do poremećaja u radu kardiovaskularnog, respiratornog i neurološkog sistema. Javljaju se takođe i efekti na metabolizam, imunološki sistem, hematološki sistem, ali i na urinarni i gastrointestinalni sistem.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ledeni dani i sneg prava su noćna mora za ljubimce sa ulice i zato svakodnevno možemo videti i čuti apele da im pomognemo koliko možemo.

U kovid ambulanti u Železniku taj apel su poslušali, a dokaz za to je i fotografija koja je objavljena na Tviteru.

Jedan pas ovde je pronašao sklonište od minusa i leda, a kako se navodi u objavi, nikome od zaposlenih ne smeta i niko ga ne dira.

- Još ima ljudi čije se srce nije okamenilo.

- Gospoče, što bi spavao na podu kad je tu klupa.:D

- Da, skroz su me oduševili- bili su samo neki od komentara na ovu objavu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.