NAPON OPASAN PO ŽIVOT: Sutra se pušta u JEDNOM DELU BEOGRADA
Struja, Foto: Profimedia

pažnja

NAPON OPASAN PO ŽIVOT: Sutra se pušta u JEDNOM DELU BEOGRADA

Kako se ističe, nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Rakovica - Jajinci

Objavljeno:

Na pruzi Rakovica - tunel "Straževica" - Jajinci, sutra u 15:00 će pod napon biti stavljena stabilna postrojenja električne vuče, odnosno kontaktna mreža, saopštila je danas Infrastruktura železnice Srbije.

Visoki napon od 25.000 volti biće pušten kroz kontaktnu mrežu i stabilna postrojenja električne vuče duž pruge Rakovica - Jajinci, uključujući tunel "Straževica", kao i Kijevo.

Napon u kontaktnoj mreži izuzetno je opasan po ljudski život i zbog izuzetno visokog napona, nesreća može da se dogodi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo, a ne samo ukoliko dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge, upozorava se u saopštenju.

Kako se ističe, nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Rakovica - Jajinci, strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta.

Puštanje pod napon kontaktne mreže na deonici pruge Rakovica - Jajinci, deo je završnih radova na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Jajinci - Mala Krsna, na međunarodnom železničkom koridoru 10.

Modernizacija pruge Jajinci - Mala Krsna, pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž ove deonice.

Radovi na čitavoj deonici se nastavljaju, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciji kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž cele pruge.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.