MATIĆ NAJAVILA: Najveća digitalna arhiva o životu i radu Mihajla Pupina OD DANAS dostupna
Tatjana Matić, Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Arhiva mihajlo Pupin

MATIĆ NAJAVILA: Najveća digitalna arhiva o životu i radu Mihajla Pupina OD DANAS dostupna

Interaktivna "Arhiva Mihajlo Pupin" u kojoj se nalazi više od hiljadu artikala i dokumenata koji svedoče o životu i radu naučnika, predstavlja bogatu i jedinstvenu riznicu kakvu Srbija, a ni svet nije imao do sada.

Objavljeno:

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je od danas dostupna najveća digitalna arhiva dokumenata koji svedoče o životu i radu velikog srpskog naučnika Mihajla Pupina.

1 / 2 Foto: Printscreen/Instagram

"Projekat prikupljanja i digitalizacije arhivske gradje o životu i radu našeg velikog naučnika, Mihajla Idvorskog Pupina, od neizmernog je značaja za identitet srpskog naroda i važnog perioda naše istorije u kojem je Pupin ostvario izuzetna naučna dostignuća, ali i pokazao da je veliki, odani patriota i rodoljub", rekla je Matić na promociji projekta digitalizovane arhivske gradje "Arhiva Mihajlo Pupin" u Galeriji RTS-a u Beogradu.

Ona je istakla da interaktivna "Arhiva Mihajlo Pupin" u kojoj se nalazi više od hiljadu artikala i dokumenata koji svedoče o životu i radu naučnika, predstavlja bogatu i jedinstvenu riznicu kakvu Srbija, a ni svet nije imao do sada.

"Veoma smo ponosni što je realizovana digitalna arhiva od sada deo bogatog srpskog nasledja i što predstavlja primer izvanrednog ljudskog doprinosa koji je ostvario Mihajlo Pupin, pre svega kao naučnik, ali i kao dobrotvor, mecena, politički radnik, pred čijim likom i delom ostajemo zadivljeni", istakla je Matić.

Na promociji projekta "Arhiva Mihajlo Punin" u Galeriji RTS danas je otvorena i predstavljena izložbena postavka originalnih artefakata iz života naučnika, koja su deo lične arhive autorke projekta Aleksandre Ninković Tašić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.