NIJE DUGO TRAJALO! Mural Mladiću bio prekrečen na kratko od strane OPŠTINE, TINEJDŽERI jutros obrisali farbu (FOTO)
Mural Ratku Mladiću, Foto: Espreso

ideološki rat

NIJE DUGO TRAJALO! Mural Mladiću bio prekrečen na kratko od strane OPŠTINE, TINEJDŽERI jutros obrisali farbu (FOTO)

Mural je opet tu!

Objavljeno: 09:33h

Farba kojom su pripadnici komunalne milicije prekrečili mural Ratku Mladiću odmah je uklonjena od strane desničarskih grupa koje su jutros došle u Njegoševu ulicu, nakon što je Gradska opština Vračar zvanično saopštila da je mural prekrečen.

- Postupajući u skladu sa propisima i odredbama Odluke o komunalnom redu, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar, donelo je 20. septembra 2021. godine Rešenje kojim je Stambenim zajednicama u ulici Njegoševa broj 38 i 38b naloženo uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva - navodi se u saopštenju i dodaje:

- S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave, kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja.

Nedugo nakon tog saopštenja, mural je ponovo u gradu! Kako reporter Espresa saznaje, grupa mladića je ponovo skinula farbu, tako da je mural Ratka Mladića ponovo vidljiv. Pored murala, "nikla" je i zastava Srbije.

1 / 8 Foto: Espreso.rs

Kako su nam rekli, oni nisu ovde u političkom svojstvu.

- Za pismene dovoljno je sve što piše na muralu, rekli su nam mlađi momci, tinejdžeri.

Čovek koji drži radnju u Njegoševoj ulici rekao nam je kako ova deca redovno dežuraju, i smatra kako "rade za dnevnicu".

- Mural su prekrečili lakom, pa se farba lako skida. Ni jedni ni drugi ovim ne postižu ništa, samo ometaju ljude i stanare u svakodnevnom funkcionisanju, rekao je za Espreso vlasnik radnje i dodao kako smatra da ovi momci rade za dnevnicu.

Mural Ratka Mladića
foto: Espreso.rs

Ekipa Espresa izveštavaće u toku dana o svemu što se u ovoj ulici bude dešavalo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.