SUGRAĐANKA IZ JAJINACA DOBIJA SVOJU RAMPU! Vesić potvrdio da će joj ubrzo biti omogućeno neometano kretanje
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

odlične vesti

SUGRAĐANKA IZ JAJINACA DOBIJA SVOJU RAMPU! Vesić potvrdio da će joj ubrzo biti omogućeno neometano kretanje

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić je istakla da će na teritoriji ove opštine u narednih mesec dana biti izgrađeno još desetak prilaza za osobe sa invaliditetom

Objavljeno:

Nakon molbe naše sugrađanke Konstance Gajger Đorđević iz Jajinaca, koja kao osoba sa invaliditetom zbog nedostatka rampe nije mogla da uđe ili izađe iz zgrade u kojoj živi, počeli su radovi na izgradnji i vrlo brzo će joj biti omogućeno nesmetano kretanje, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B.

On je podsetio da se ova naša sugrađanka dva puta javljala Studiju B sa molbom da joj se pomogne i reši problem, te da su zajedničkim radom Grada i Opštine Voždovac prevaziđeni imovinsko-pravni problemi, te je počela izgradnja rampe.

– Ovo je za gospođu Konstancu život i ona sada može normalno da živi. Oko deset odsto naših sugrađana ima neku vrstu invaliditeta. Zrelost jednog društva ogleda se u tome kako pristupa osobama sa posebnim potrebama i naša je obaveza da im omogućimo normalan život. Ovaj slučaj je sada rešen i srećan sam što smo poslednjih godina u Beogradu izgradili između 300 i 400 rampi za osobe sa invaliditetom. U „Gradskom stambenom” imamo program i odvojen novac za to i mislim da u ovom trenutku nijedan zahtev nije na čekanju. Pozivam osobe sa invaliditetom da ukoliko imaju problem sa prilazom prijave „Gradskom stambenom” i mi ćemo taj problem rešiti o trošku Grada – rekao je Vesić, podsetivši da će u Jajincima sa oko godinu dana početi izgradnja kanalizacione mreže, kao i da su u toku pripreme za otvaranje uslužnog centra.

Konstanca Gajger Đorđević je rekla da joj izgradnja rampe koja je u toku mnogo znači, jer je jako teško živeti u situaciji kada osoba ne može samostalno da pristupi svom domu.

– Na svu sreću, Grad Beograd i Opština Voždovac su mi izašli u susret i zahvaljujem Goranu Vesiću i Ivani Tomić Ilić na angažovanju da se problem koji imam hitno reši. Zaista, ekipe koje obavljaju ovaj posao su već na terenu, izgradnja pristupne rampe je u toku, i nemam reči kojima mogu da opišem zadovoljstvo zbog toga – rekla je naša sugrađanka, podsetivši da su do sada po dve osobe morale da je iznose, što je zapravo onemogućavalo da napusti stan.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić je istakla da će na teritoriji ove opštine u narednih mesec dana biti izgrađeno još desetak prilaza za osobe sa invaliditetom.

– Radi se o osnovnoj ljudskoj potrebi i zahvaljujem Studiju B i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na inicijativi. Zajedno sa predsednikom skupštine stanara rešili smo i imovinsko-pravne probleme i na taj način našoj sugrađanki omogućili pristup stanu. Sada popisujemo sve javne ustanove gde nema prilaza osobama sa invaliditetom, a u Opštini Voždovac to ćemo rešiti adaptacijom uslužnog centra gde će sve biti na jednom mestu. Pozivamo sve sugrađane da nam prijave probleme vezane uz pristup osoba sa invaliditetom, tu smo i želimo da pomognemo – istakla je Ivana Tomić Ilić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.