BEOGRAD SE SPREMA ZA PRAZNIKE: Novogodišnja rasveta uveliko se postavlja, Vesić najavio brojne MANIFESTACIJE
Novogodišnja rasveta, Foto: Aleksandar Stojanović

novogodišnja rasveta

BEOGRAD SE SPREMA ZA PRAZNIKE: Novogodišnja rasveta uveliko se postavlja, Vesić najavio brojne MANIFESTACIJE

– Beograd ima jednu od najboljih novogodišnjih rasveta u ovom delu Evrope i srećni smo zbog toga jer to pokazuje da kao grad napredujemo, a uvek je dobro da grad bude okićen za novogodišnje praznike - kazao je Vesić.

Objavljeno:

Novogodišnja rasveta biće uključena oko 1. decembra u deset gradskih opština, u prigradskim oko 5. decembra, a do sada je od 123 ulice okićeno 53, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

– Beograd ima jednu od najboljih novogodišnjih rasveta u ovom delu Evrope i srećni smo zbog toga jer to pokazuje da kao grad napredujemo, a uvek je dobro da grad bude okićen za novogodišnje praznike. Već su okićeni London, Njujork i Moskva, a i Beograd se kiti. Do sada su okićene 53 ulice, od 123 koje kitimo. Pored toga imamo i druge lokacije koje kitimo, kao što su parkovi, trgovi. Ove godine će novogodišnja rasveta biti uključena oko 1. decembra u deset gradskih opština, a u prigradskim oko 5. decembra - kazao je Vesić.

Dodao je da će novogodišnja rasveta ostati sve do Sretenja odnosno do Dana državnosti. To je do 15. februara sledeće godine.

Manifestacija "Beogradska zima"

– Uključivanje novogodišnje rasvete znači početak manifestacije „Beogradska zima”, koja sadrži veliki broj programa za decu kao što su Trg bajki ispred opštine Zvezdara, zatim program u Parku vojvode Vuka. Osim toga, imaćemo programe u centrima svih prigradskih opština, a u centru, pored klizališta koje se već tradicionalno nudi, biće organizovan i doček Nove godine – rekao je Vesić.

Kako smo već pisali, na platou ispred Doma Narodne skupštine pevaće Sara Jo, Marija Šerifović i Jelena Karleuša.

- Osim toga, 30. decembra će na Slaviji biti organizovano veče za mlađe, a već 1. januara nas očekuje manifestacija „Ulica otvorenog srca”, kako u Svetogorskoj tako i u svim drugim delovima grada, jer „Ulicu otvorenog srca” organizujemo u svih 17 gradskih opština – rekao je zamenik gradonačelnika.

Bogat novogodišnji doček

Prema njegovim rečima, ove godine očekuje nas bogat novogodišnji doček, a kako će on biti organizovan zavisi od epidemioloških mera, što u ovom trenutku niko ne može da zna, ali dobro je da se broj zaraženih smanjuje, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

– Mi smo kao Grad poslednje dve godine uspeli da postignemo da javno zdravlje bude sačuvano, ali da se u isto vreme i radi. Jedini smo grad u Evropi u kome je prošle godine održan Džez festival, jedini grad u kome je organizovan filmski festival i koji mogu da posete turisti. Lako je doći do nas jer priznajemo sertifikate Evropske unije. Mi smo grad koji živi od turizma i zato je važno da se mera između čuvanja javnogzdravlja i toga da ugostitelji rade održava i nadalje. Siguran sam da će mnogo, ne samo Beograđanki i Beograđana, već i ljudi iz regiona doći da dočeka Novu godinu u Beogradu – zaključio je Vesić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.