ŽENE STRANIH AMBASADORA OTVORILE ORMARE I SRCA U BG! Održale AUKCIJU poznatih MODNIH MARKI, sve za NAJUGROŽENIJE
Modna aukcija, Foto: Ana Klikovac

"moda za humanost"

ŽENE STRANIH AMBASADORA OTVORILE ORMARE I SRCA U BG! Održale AUKCIJU poznatih MODNIH MARKI, sve za NAJUGROŽENIJE

Espreso je ispratio aukciju, a njoj su prisustvovale supruga meksičkog ambasadora koja je ponudila izvezenu tradicionalnu meksičku bluzu u stilu Fride Kalo, i supruga ambasadora Belorusije jaknu najpoznatijeg dizajnera iz te zemlje

Objavljeno: 11:56h
Ana Klikovac

Međunarodni klub žena (IWC) iz Beograda je 16. novembra u Kristalnoj dvorani hotela Hajat organizovao aukciju "Moda za humanost".

Predstavljeni odevni predmeti donirani od strane članica diplomatskog kora u Srbiji kao i poznati domaći dizajneri i domaći i strani brendovi.

Cena svih predmeta manja je od njihove prodajne cene, a sav prihod stečen na aukciji namenjen je najugroženijem delu populacije u Srbiji.

Modna aukcija, Moda, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

Članice Međunarodnog kluba žena, koji čine 100 žena iz 30 različitih zemalja, po ličnom izboru su donirale odevne predmete iz svojih ormana.

Supruga ambasadora Indije ponudila je dva vezena sarija, supruga indonežanskog ambasadora materijale ručno rađene u batik tehnici, tipične tunike sa pantalonama od supruge pakistanskog ambasadora.

Modna aukcija, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

A supruga meksičkog ambasadora ponudila je izvezenu tradicionalnu meksičku bluzu u stilu Fride Kalo, a supruga ambasadora Belorusije jaknu najpoznatijeg dizajnera iz te zemlje.

Modna aukcija, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

Predsednica Međunarodnog kluba žena i žena pakistanskog ambasadora, Sonija Šeherija za Espreso je objasnila značaj i koncepciju ovog događaja.

- Međunarodni klub žena svake godine organizuje humanitarni bazar na Sajmu, po kome smo veoma poznati. Na njemu uvek mnoštvo ljudi iz raznih zemalja širom sveta nudi svoje proizvode, istakla je Sonija.

Nažalost zbog novonastale situacije prouzrokovane virusom kovid-19, održavanje ovog događaja bilo je znatno otežano.

- Prošle godine nismo bili u mogućnosti da organizujemo bazar zbog kovid mera koje su bile na snazi u to vreme, a ove godine smo morali da otkažemo prostor na sajmu, te da bazar premestimo u hotel Hajat, objasnila je za Espreso.

Modna aukcija, Moda, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

- S obzirom da su svi veći događaji bili otkazani (nije bilo zabava niti drugih okupljanja za žene ambasadora) mi smo se dosetile da organizujemo ovaj bazar, rekla je Sonija

Modna aukcija, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

Članovi kluba su zajedno sakupili modne predmete koji im više nisu bili potrebni i koje su želeli da doniraju u dobrotvorne svrhe. Potom su se obratili srpskim dizajnerima koji su takođe donirali nekoliko predmeta iz ličnih kolekcija.

- Odziv srpskih dizajnera bio je fantastičan! Ne mogu dovoljno da im se zahvalim, naglasila je Sonija.

Modna aukcija, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

Neki od srpskih brendova koji su izložili svoje radove na aukciji, bili su: Atelje Igor Todorović, Marija Trlac, Atelje Mia Kostov, Atelje Maja Pavičević, Ivko, Manuel, Nonna handmade, dok su ljubitelji svetski poznatih brendova mogli da izaberu večernje haljine, jakne, šalove, torbe i cipele iz Versaće, Ralf Loren, Adolfo Domingez, Jkobald, Fantasia di Yeya, Šanel kolekcija.

Na pitanje koji su njeni omiljeni brendovi, odgovorila je:

- Moji omiljeni brendovi su kompanija Manuel, Maruška šalovi i Ivko. Mnogo su mi dragi!

Pored pomoći koja je pružena srpskom narodu koji je osetio teške posledice pandemije korona virusa, ova aukcija takođe je pomogla srpskim dizajnerima, posebno onima u usponu, da promovišu svoje svoje kreacije i steknu nove obožavaoce.

Modna aukcija, Moda, Haljine, Hajat
foto: Ana Klikovac

Sekretarka kluba, Ejpril Skot, je dodatno objasnila cilj "Mode za humanost" rekavši:

- U ovom trenutku naš cilj je okrenut ka prikupljanju novca u humanitarne svrhe. Ovaj novac će biti doniran populaciji koja je bila najviše ugrožena tokom pandemije korona virusa, rekla je Ejpril za naš portal.

Njihova misija prošle godine bila je da pomognu staroj populaciji Srbije, pretprošle godine pomagali su deci, a 2019. godine su se zalagali za projekte od kulturnog značaja.

Organizatori su za kraj istakli važnost pružanja pomoći. Kako kažu, pomoć ne mora uvek da bude u monetarnom obliku, već je dovoljno donirati i svoju ljubav, brigu, razumevanje i saosećanje ljudima oko sebe.

Bonus video:

24:39

CENTRALNI DNEVNIK 16.11.2021.

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.