POČELE PRIPREME ZA DOČEK NOVE GODINE! Evo gde ćemo sve moći da proslavimo najluđu noć
Doček, Foto: Printscreen/Youtube

OVO SU USLOVI

POČELE PRIPREME ZA DOČEK NOVE GODINE! Evo gde ćemo sve moći da proslavimo najluđu noć

Ugostitelji uveliko pripremaju programe za novogodišnje proslave, a gosti se javljaju da rezervišu mesta.

Objavljeno:

Mnogi uveliko razmišljaju gde da provedu najluđu noć u godini.

Poznato je već gde će za doček Nove godine pevati estradne zvezde, što znači da se ugostitelji uveliko spremaju za doček. I turističke agencije su objavile svoje ponude za svečani ispraćaj stare, kovidom opterećene godine.

Ugostitelji uveliko pripremaju programe za novogodišnje proslave, a gosti se javljaju da rezervišu mesta.

"Mi smo već sve pripremili, radimo sasvim normalno kao da nema ove pandemije u smislu priprema. Uradili smo sva tri menija – mesni, posni i vegetarijanski. Radili smo i reklamu. Naše osoblje, ceo tim je vakcinisan", ističe Milica Petković, menadžerka restorana.

U objektima u centru Beograda očekuju da će biti popunjeno 50 odsto od ukupnih kapaciteta restorana. Zaposleni su i kovid redari koji kontrolišu da li svi gosti posle 20 sati imaju kovid propusnice, a tako će biti, kažu, i u novogodišnjoj noći. I ove godine mnogi želi da za novogodišnje praznike odu iz grada, ali tu uslove i pravila takođe diktira pandemija.

"Veoma je teško u ovim uslovima gde imamo ovakvu ekspanziju pandemije na globalnom nivou, da se to sve pripremi, protokoli se menjaju iz dana u dan, sve je više zemalja koje nas drže na tzv. crvenoj listi i nemogućnost odlaska u veliki broj zemalja prouzrokuje naravno i smanjenje ponude u odnosu na ono što je bilo ranije", kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija – JUTA.

Kako ističu u Juti, u ovom trenutku moguća su putovanja u Grčku, Tursku i Egipat, kao i u zemlje u okruženju, gde se izdvajaju Republika Srpska i Mađarska. Dodaju da oko 50 turističkih agencija ima u ponudi novogodišnje aranžmane.

"Što se tiče broja putnika, ovo je period kao što je to bilo na primer i 2019. godine. Ako poredimo te dve godine, ne postoji nešto manji broj putnika u odnosu na 2019. godinu, postoji u onim državama gde naši sugrađani trenutno ne mogu da uđu ili postoje neka brojna ograničenja", naglašava Andrej Todorović, menadžer u turističkoj agenciji.

Oni koji su primili vakcine odobrene u Evropskoj uniji mogu da planiraju i put u Beč ili recimo Pariz. Međutim, do 31. decembra moguće su izmene i dodatna ograničenja.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.