NOVI HAOS KOD MURALA RATKA MLADIĆA: Dve suprotstavljene grupe, jedna preko puta druge, RAZDVAJA IH KORDON POLICIJE
Mural Ratka Mladića, Foto: Zorana Jevtić

mural ratku mladiću

NOVI HAOS KOD MURALA RATKA MLADIĆA: Dve suprotstavljene grupe, jedna preko puta druge, RAZDVAJA IH KORDON POLICIJE

Kordon policije okružio je navijače Partizana sa jedne strane, dok sa druge policija je ispred pristalica Levijatana na čelu sa Pavlom Bihalijem

Objavljeno: 19:45h

Protest koji je najavljen za večaras na Cvetnom trgu organizacija civilnog sektora pod nazivom "Mural mora pasti" započeo je nešto pre 18 sati uz prisustvo organizacija koje se zalažu za skidanje murala haškom osuđeniku Ratku Mladiću, a sa druge dve frakcije koje se protive tome.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta na terenu su pristune velike snage policije koje sprečavaju da dođe do sukoba suprotstavljenih strana.

Kordon policije okružio je navijače Partizana sa jedne strane, dok sa druge policija je ispred pristalica Levijatana na čelu sa Pavlom Bihalijem.

Među priutnima koji protestuju protiv murala je i Dobrica Veselinović koji je na čelu "Ne davimo Beograd", kao i Staša Zajović iz "Žena u crnom" i Aida Ćorović.

Protesti
foto: ATA Images

Podsećamo, mural Ratku Mladiću o kome ovih dana priča cela Srbija osvanuo je na zgradi u Njegoševoj ulici na Vračaru još u julu, a od pre nekoliko dana niz protesta dve strane.

1 / 14 Foto: Zorana Jevtić

Policija je tokom prethodnih dana dežurala na toj lokaciji kako bi, kako je navedeno, sprečila potencijalne sukobe, a pre nekoliko dana privedena je i aktivistkinja Aida Ćorović koja je bacila jaja na mural, nakon čega su se građani, političari i NVO u znak protesta okupili kod murala.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.