OČIŠĆEN MURAL RATKU MLADIĆU U NJEGOŠEVOJ ULICI (FOTO)
Mural Ratku Mladiću, Foto: Stefan Stojanović

SREĐENO SVE

OČIŠĆEN MURAL RATKU MLADIĆU U NJEGOŠEVOJ ULICI (FOTO)

Kako su momci koji čiste mural rekli, morali su da naprave i predah u jednom trenutku jer "boja baš uhvatila i teško se skida", pa su se bili umorili

Objavljeno:

Mural Ratku Mladiću uništen je danas kada je na njega bačena kanta bele farbe, ali grupa mladića je nakon toga donela sunđere, krpe i vodu, pa počela da briše...

U samom centru Beograda, u Njegoševoj ulici, jutros je na mural generalu Ratku Mladiću i nekadašnjem komandantu VRS bačena bela farba. Mural je uništio Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, koji je istakao da je to bila njegova "ljudska dužnost". Međutim, nešto posle 13 časova grupa mladića okupila se i izašla da očisti mural.

U međuvremenu se okupilo i desetak mladih ljudi, koji su doneli flaše sa vodom, maramice, krpe i mopove kako bi izribali uništeni grafit. Oni su nešto posle 13 časova počeli da čiste mural, a kako javlja naš reporter s lica mesta - u tome su skoro i uspeli! Oni nakon tri sata ribanja posao privode kraju, a ispod bele farbe se ponovo nazire lik osuđenog Ratka Mladića.

Kako su momci koji čiste mural rekli, morali su da naprave i predah u jednom trenutku jer "boja baš uhvatila i teško se skida", pa su se bili umorili. Takođe, ljudi koji prolaze tuda kolima sviraju im u znak podrške, javlja reporter MONDO portala.

Pretpostavlja se da će ovaj potez označiti nastavak protesta aktivista koji se ispred murala okupljaju i zahtevaju da bude uklonjen. Policija je juče čak i privela aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović zbog bacanja jaja na mural na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića na Vračaru koji je čuvala policija. One su iz Policijske uprave Vračar puštene i pridružile su se aktivistima koji protestuju.

Mural sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotni zatvor, oslikan je letos na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.