Radojičić: "Nastavljamo odličnu saradnju sa Kazahstanom"
Zoran Radojičić, Foto: Sekretarijat za informisanje

sastanak

Radojičić: "Nastavljamo odličnu saradnju sa Kazahstanom"

Ambasador Atamkulov je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i na svemu što je Beograd učinio

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Republike Kazahstan u Republici Srbiji Madi Atamkulova s kojim je razgovarao o razvoju dve prestonice i unapređenju saradnje Beograda sa Nur Sultanom.

– Jedno od prvih diplomatskih putovanja u mom mandatu bio je put u Astanu 2018. godine, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tada sam imao priliku da obiđem glavni grad Kazahstana, koji me oduševio zdanjem opere, sportskim dvoranama i terenima, ali i konceptom „smart sitija” koji je razvio – rekao je Radojičić.

Zoran Radojičić
foto: Sekretarijat za informisanje

U decembru ove godine navršava se 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kazahstana i Srbije, koje odlikuje sve veća ekonomska razmena i dobra politička saradnja. U prestonici Kazahstana je 2016. godine otvorena Ulica Nikole Tesle, a u Beogradu je otkriven spomenik Žambilu Žabajevu, najistaknutijem kazahstanskom pesniku.

Ambasador Atamkulov je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i na svemu što je Beograd učinio kada je reč o podršci u organizaciji Dana Kazahstana, koji će se održati 3. decembra u Starom dvoru.

Zoran Radojičić
foto: Sekretarijat za informisanje

– Za razliku od Nur Sultana koji je mlada prestonica, Beograd ima bogatu istoriju zbog koje je specifičan. Grad ima ogroman turistički potencijal i divno je videti kako se trudite da poboljšate uslove života za sve građane. Smatram da možemo dodatno unaprediti našu saradnju i učiti jedni od drugih – rekao je ambasador.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Atamkulovu na sadržajnom razgovoru i izrazio uverenje da će dosadašnja odlična saradnja Beograda i Ambasade Kazahstana u Srbiji biti nastavljena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.