DRAMA U KBC ZEMUN: Podzemna voda izlila se u garažu, vatrogasci se borili da ne dođe do kotlarnice
KBC Zemun, Foto: Filip Plavčić

užas

DRAMA U KBC ZEMUN: Podzemna voda izlila se u garažu, vatrogasci se borili da ne dođe do kotlarnice

Do izlivanja je došlo sinoć, i voda je pretila da se izlije prema kotlarnici, međutim, veća šteta je izbegnuta

Objavljeno: 11:04h

Usled velike kiše koja od juče pada u Beogradu, došlo je do začepljenja kanalizacionih odvoda, pa su se podzemne vode izlile u dubokom podrumskom prostoru Kliničko-bolničkog centra Zemun, ali je kako nam je objasnio direktor ove ustanove prof. dr Dragoš Stojanović, zahvaljujući brzoj reakciji pre svega pripadnika Sektora za vanredne situacije i tehničke službe bolnice, sve je brzo sanirano.

Do izlivanja je došlo sinoć, i voda je pretila da se izlije prema kotlarnici, međutim, veća šteta je izbegnuta.

- Začepili su se kanalizacioni odvodi. Zemunske podzemne vode su dosta visoke u odnosu na Dunav. Štab za vanredne situacije je odmah reagovao, poslali su svoje ekipe, kao i "Vodovod i kanalizacija", i sve je to u vrlo kratkom roku sanirano. Veoma smo zahvalni na pomoći, po tome se vidi kako sve funkcioniše. To su stvari koje su nepredvidive i jako je bitno da su ti ljudi bili spremni da tako brzo reaguju - kaže prof. dr Stojanović.

On kaže da su sve ekipe iz vanrednih situacija bile na terenu jutros do dva sata iza ponoći a da su, već u četiri morali da krenu na svoju veliku vežbu "Sistem 2021" koja se danas održava u više od 50 lokalnih samouprava u Srbiji.

- Zaista sve pohvale za Sektor za vanredne situacije. Oni su se zaista noćas angažovali, doneli su i pumpe i toliko su nam pomogli, našoj tehničkoj službi, i obustavili pretnju da se te podzemne vode izliju prema kotlarnici. Na sreću do toga nije došlo. To su duboki podrumski prostori koji su ispod kotlarnice, i na svu sreću da je sve tako urađeno - kaže prof. dr Stojanović.

S obzirom na to da se radi o dubokom podrumskom prostoru, pacijenti nijede sekunde nisu bili ugroženi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.