RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Građani Srbije treba da se spreme za ovo što SLEDI
Pljuskovi, Foto: Beta / Dragan Gojić

loše vreme

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Građani Srbije treba da se spreme za ovo što SLEDI

U drugom upozorenju, od noćas, navodi se da nas danas očekuju obilne padavine

Objavljeno:

RHMZ je rano jutros izdao novo saopštenje u kome je iznova upozorio na obilne padavine kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije, ali i na grmljavinu.

"Naredna dva sata na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, kiša i pljuskovi. U zapadnim krajevima, Sremu i Banatu jače padavine praćene grmljavinom. U Beogradu naredna dva sata kiša, u pojedinim delovima grada i pljuskovi sa grmljavinom ", navodi se u najavi RHMZ koja je objavljena u 7 sati.

U drugom upozorenju, od noćas, navodi se da nas danas očekuju obilne padavine.

"U toku noći i ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više", navodi se u upozorenju od ponoći uz napomenu da se tokom noći i jutra u Beogradu očekuju se obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, u pojedinim delovima grada i više.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

Zbog opasnosti od obilnih padavina narandžasti meteoalarm na snazi je u Banatu, Pomoravlju i Zapadnoj Srbiji. Žuti meteoalarm na snazi je u jugozapadnoj Srbiji i Sremu.

OPASNOST OD IZLIVANJA REKA

Hidrolozi upozoravaju da su moguća lokalna izlivanja na manjim bujičnim vodotocima. Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra, upozorava RHMZ.

Postoji mogućnost da se vodostaj približi upozoravajućim nivoima i i da dođe do lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.