USVOJENA PRIMEDBA ZA JUŽNI KRAK BEOGRADSKOG METROA! Pogledajte kuda će sada da prolazi
Metro, Foto: Ministarstvo finansija

odlično

USVOJENA PRIMEDBA ZA JUŽNI KRAK BEOGRADSKOG METROA! Pogledajte kuda će sada da prolazi

Nažalost, primedba da linija prolazi kroz železničku stanicu Prokop i Klinički centar nije prihvaćena - navode iz UG

Objavljeno:

Primedba UG Po meri metro za južni krak beogradskog metroa prihvaćena je, te će u postojeće planove biti uneto i račvanje i trasa ka Petlovom brdu, Vidikovcu i Ceraku, objavilo je ovo Udruženje. Oni su nakon javne sednice u vezi sa Nacrtom PDR šinskih sistema u Beogradu istakli da inicjativa da se prva linija beogradskog metroa izgradi preko železničke stanice Beograd Centar i Kliničkog centra Srbije, nije usvojena, prenosi eKapija.

- Nažalost, primedba da linija prolazi kroz železničku stanicu Prokop i Klinički centar nije prihvaćena - navode iz UG.

Zahtev da se metro linijom obuhvate i naselja Cerak, Cerak-Vinogradi, Vidikovac, Labudovo brdo i Petlovo brdo, zasniva se, kako su ranije istakli "na svim prethodnim planovima metroa od 1976. godine, na osnovu kojih su pomenuta naselja i razvijana."

- To su naselja koja su planski građena sa pretpostavkom da će tuda proći metro i sva infrastruktura je decenijama tome prilagođavana. Opravdanost za sprovođenje metroa ka njima već sada postoji, a biće sve veća kroz decenije, sa očekivanim porastom broja stanovnika u zoni koju bi ovaj krak metroa pokrio. Takođe, reklo bi se da nas je iskustvo naučilo da tramvaj nikako nije adekvatna zamena za metro - rekli su ranije iz Udruženja Po meri metro.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.