Radojičić: Bezbednost pešaka na prvom mestu
Zoran Radojčić, Foto: Printscreen

PLAN UNAPREĐENJA

Radojičić: Bezbednost pešaka na prvom mestu

Složili smo se da je potrebno u što kraćem roku rešiti problem i zato sam im obećao da će Grad delovati veoma brzo.

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. drZoran Radojičić se nakon prošlonedeljnog saobraćajnog udesa u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je autobus na liniji 45 uleteo na dečje igralište, sastao sa stručnjacima gradskog Sekretarijata za saobraćaj. Tom prilikom su dogovoreni koraci koji će biti preduzeti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja.

-Prošlog petka sam nakon udesa otišao u Zemun kako bih se na licu mesta upoznao sa situacijom. Tamo sam takođe razgovarao sa okupljenim, veoma uznemirenim građanima. Složili smo se da je potrebno u što kraćem roku rešiti problem i zato sam im obećao da će Grad delovati veoma brzo. Narednog radnog dana sam se sastao sa ljudima iz Sekretarijata da bismo dogovorili dalje korake - rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je naveo da će u zoni dečjeg igrališta, na raskrsnici ulica Kupreške i Krajiške, biti postavljen po jedan ležeći policajac, sa pratećom vertikalnom signalizacijom, ali i elastična odbojna ograda, radi unapređenja bezbednost pešaka na trotoaru i bezbednost dece na igralištu. Dodao je i da će u svrhu zaštite pešaka i dece na pešačkim prelazima u Geteovoj ulici, Jakšićevoj ulici i Ulici Slaviše Vajnera, na raskrsnicama sa Krajiškom, biti postavljena po dva ležeća policajca, sa pratećom vertikalnom signalizacijom. Gradonačelnik Beograda je napomenuo i da je u neposrednoj blizini dečjeg igrališta već realizovana zona OŠ „Gavrilo Princip“, u kojoj je ograničenje brzine 30 kilometara na sat.

- Smatram da se merilo razvoja bilo koje države može se videti kroz nivo dostignutog razvoja saobraćajnog sistema i da je kontinuiran rad na unapređenju bezbednosti saobraćaja i zaštiti pešaka prioritet. U kratkom roku smo izvršili potrebne analize i sa velikim zadovoljstvom mogu da obavestim sugrađane da će realizacija ovih radova početi već sutra - zaključio je prvi čovek Beograda.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.