ČUPAJU KABLOVE, GAĐAJU NAS KAMENICAMA! Obrušio se deo zida u centru BG, stanari OČAJNI: APELUJU NA NADLEŽNE (VIDEO)
Rušenje predratne vile u Avalskoj, Foto: Marko Nikolić

ugrožena bezbednost građana

ČUPAJU KABLOVE, GAĐAJU NAS KAMENICAMA! Obrušio se deo zida u centru BG, stanari OČAJNI: APELUJU NA NADLEŽNE (VIDEO)

Do kulminacije je došlo danas u popodnevnim časovima kada se obrušio deo zidane ograde na koju se naslanja gradilište na kome se ruši predratna vila...

Objavljeno:

Buka, izvođenje radova u dva časa iza ponoći, šut, kamenice, počupani kablovi... Sa tim se stanari zgrade u Ulici Nikolaja Krasnova (nekadašnja Avalska) broj 6 danima suočavaju.

1 / 11 Foto: Marko Nikolić

Do kulminacije je došlo danas u popodnevnim časovima kada se obrušio deo zidane ograde na koju se naslanja gradilište na kome se ruši predratna vila.

Pogledajte video:

00:45

Rušenje predratne vile u Avalskoj

Zabrinuti stanari ubrzo su se okupili, ali su bageri izvođača radova na ovom gradilištu nastavili svoje radove.

- Kašika od bagera jutros je bila ženi tačno iznad glave! Već tri dana unazad oni ruše bagerom, a mi zbog buke moramo izvesti decu napolje. Dešavalo se i da u dva časa ujutru doteraju bager. Tada su nam rekli da imaju odobrenje da ruše i u dva ujutru. Tu celu noć nismo spavali, ni mi, ni deca, ni drugi stanari. To je bio ogroman stres kada su udarili kašikom bagera. Izašao je ceo komšiluk! Investitor nam se tada izvinio, ali su nastavili po starom. Čupali su i kablove u zgradi. Kada smo pokušali pre nekoliko dana da razgovaramo sa radnicima psovali su nam srpsku majku, jer su oni Albanci, rekao je za Espreso jedan od stanara.

Avalska ulica
foto: Marko Nikolić

- U toku rušenja su gađali kamenicama prozore zgrade broj 4, a te kamenice su se obijale i udarale o zid naše zgrade. Kada smo ih pitali šta to rade, rekli su nam: "Nemojte sad i vas da gađamo!", dodaje jedan od stanara.

Rušenje zgrade
foto: Privatna arhiva

Danas su očajni stanari pozvali i policiju, a na lice mesta izašla je i građevinska inspekcija koja je napravila zapisnik. Poručili su im, kako navode stanari, da će biti obavešteni preko njihovog advokata zastupnika.

Rušenje zgrade
foto: Privatna arhiva

Ovaj problem stanarima ove zgrade nije jedini i nije novijeg datuma. Kako su istakli, prvu prijavu poslali su još 16.08. ispred Skupštine stanara.

Prijava je, kako kažu, stigla na adresu gradske, komunalne i opštinske inspikcije, ali odgovor od njih do danas nisu dobili.

Kažu da je advokat poslao prijavu i 30.08. na koju su od komunalne policije dobili odgovor da rešavanje ovog problema nije u njihovoj nadležnosti.

Rušenje zgrade
foto: Privatna arhiva

Stanari navode da gradilište nije adekvatno obezbeđeno i da ne postoji zaštitna mreža.

Kažu da je dodatni problem taj što je izvođač radova po zakonu dobio tri parking mesta, ali je zauzeo svako parking mesto.

(Espreso / M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.