KOMUNALCI SINOĆ KONTROLISALI POŠTOVANJE NOVE ODLUKE: Ugostitelji gasili muziku
Mere gašenja muzike nisu povezane sa korona virusom, Foto: Damir Dervišagić

KOMUNALNA MILICIJA

KOMUNALCI SINOĆ KONTROLISALI POŠTOVANJE NOVE ODLUKE: Ugostitelji gasili muziku

Odluka o emitovanju muzike ne odnosi se na Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje.

Objavljeno:

Komunalni milicionari kontrolisali su sinoć poštovanje gradske odluke koja je od juče na snazi, a prema kojoj u baštama kafića i restorana ne sme da se emituje muzika radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 časa. Kontrola je pokazala da se u najkritičnijim zonama ugostitelji pridržavaju novih pravila.

Da ni na jednoj od lokacija koje su do sada obišli nije bilo problema, potvrdio je za gradski sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

- Komunalna milicija sinoć je imala 12 patrola na terenu. Istovremeno pokrivamo 12 lokacija. To su one zone koje smo mi prepoznali kao najkritičnije, odnosno zone za koje poslednjih par godina imamo najviše prijava građana za buku. U Cetinjskoj ulici nije bilo problema, muziku su isključili tačno u 22 sata. Komunalni milicionari bili prisutni u Cetinjskoj, preventivno. Svakako će ući u svaki lokal, zahvaliti svakom menadžeru ili vlasniku lokala pojedinačno zbog poštovanja ove odluke. Čekam izveštaj sa ostalih lokacija, ali se nadam da će svi ostali gosti imati razumevanja za odluku koju je Grad doneo, kao što su imali za lokale u Cetinjskoj - kaže Divac.

On je zahvalio ugostiteljima koji su u 22 sata isključili muziku i dodao da očekuje dobru saradnju i u budućnosti, jer samo dobrom saradnjom između Komunalne milicije, građana, a samim tim i ugostitelja možemo doći do toga da funkcioniše privreda, a da građani mogu normalno da žive u Beogradu. Prema njegovim rečima kompletan menadžment sekretarijata sinoć je bio budan, načelnik, zamenik, rukovodilac uniformisanog sastava, njegov zamenik, svi šefovi.

Cilj nam je da što bolje krene primena odluke. Ljudi uživaju i bez muzike, svi uživaju, i gosti kafića i stanari. To je Beograd koji hoćemo - zaključio je gradski sekretar.

Podsetimo, svi ugostiteljski objekti u Beogradu od juče mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 časa. Kako je Divac ranije objasnio, u pitanju je trajna mera koja će važiti u glavnom gradu, ali koja nije povezana sa epidemijom korona virusa.

Odluka o emitovanju muzike ne odnosi se na Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje. Za Skadarliju važi pravilo da može biti samo akustična muzika, dakle tamo ne mogu da postoje nikakvi zvučnici, mikrofoni, a što se tiče priobalja i Ade Ciganlije, oni ostaju da rade kao i do sada.

Bonus video:

01:45

DAVOR GOBAC IZ PSIHOMODO POPA ZA KURIR TV: Glazba se pretvorila u SVAŠTA, slušajte ROK

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.