VESIĆ: "Unapređujemo komunalnu miliciju i komunalni red u Beogradu"
Komunalna milicija će uskoro biti unapređena, Foto: Grad Beograd

komunalna MILICIJA

VESIĆ: "Unapređujemo komunalnu miliciju i komunalni red u Beogradu"

Cilj nam je jačanje najbitnije službe za uvođenje komunalnog reda u gradu. Takođe, pored novih ljudi, ulagaćemo i u novu opremu.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uručio je danas u Svečanoj sali Starog dvora rešenja o prijemu u radni odnos 87 komunalnih milicionara. Vesić je istakao da Grad Beograd trenutno ima 394 komunalna milicionara kojima će se priključiti još 45 ljudi koji su trenutno na obuci.

Najavio je do kraja godine raspisivanje konkursa za novih 150 milicionara, dodavši da je 15 komunalnih milicionara u prethodnom periodu otpušteno iz službe jer se nisu ponašali na adekvatan način.

– Cilj nam je jačanje najbitnije službe za uvođenje komunalnog reda u gradu. Takođe, pored novih ljudi, ulagaćemo i u novu opremu. Od jeseni će pripadnici Komunalne milicije dobiti nove uniforme daleko bolje i kvalitetnije od postojeće. Osnivamo takođe i nove stanice Komunalne milicije – najavio je Vesić i dodao da će Komunalna milicija ove godine dobiti i rečni patrolni čamac.

Beograd, komunalna policija
foto: Grad Beograd

Vesić je novim komunalnim milicionarima poručio da će raditi specifičan posao.

– Nalazićete se u različitim situacijama u kojima morate da pokažete visok stepen tolerancije. Bez obzira na neprijatne situacije, treba da imate na umu da predstavljate Grad Beograd i zakon. Većina građanki i građana želi da u gradu vlada komunalni red – kazao je Vesić.

Beograd, komunalna policija
foto: Grad Beograd

On je podsetio da se kontinuirano povećavaju nadležnosti Komunalne milicije.

– Od utorka ćete dobiti novu nadležnost za kontrolu dozvoljenog emitovanja muzike u baštama ugostiteljskih objekata. Uskoro i merače buke. Važno je da uvodite komunalni red, da budete prisutni na terenu i na usluzi građanima – naveo je zamenik gradonačelnika.

U službu se prima druga klasa od 2018. godine, a ukupno 13. od osnivanja Komunalne policije

Sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac je istakao da je cilj pravljenje respektabilne službe na usluzi građanima Beograda. On je podsetio da se danas u službu prima druga klasa od 2018. godine, a ukupno 13. od osnivanja Komunalne milicije.

Beograd, komunalna policija
foto: Grad Beograd

– Verujem da ćete raditi na čast i ponos sebe i svojih porodica, kao i na ponos Grada Beograda. Verujem da ćete doprineti reformi Komunalne milicije, koja je započeta pre tri godine, te dokazati da smo služba koja zaslužuje poverenje građana i Gradske uprave – ukazao je Divac.

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i rukovodilac Sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac.

Bonus video:

00:44

OVAKO IZGLEDA BEOGRAD SA VRHA NOVE KULE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.