"KOMŠIJA SA HILTIJEM, AJ JEDAN VIKEND PRESKOČI, DO SAD BI BEOGRADSKI METRO PROKOPAO" Hit poruka iz zgrade (FOTO)
Hit poruka, Foto: Printscreen

HIT PORUKA

"KOMŠIJA SA HILTIJEM, AJ JEDAN VIKEND PRESKOČI, DO SAD BI BEOGRADSKI METRO PROKOPAO" Hit poruka iz zgrade (FOTO)

Prema važećim propisima visina buke u stambenim zgradama ne sme prelaziti 35 decibela danju i 30 decibela noću

Objavljeno:

Imali ste naporan dan na poslu, umorni ste i želite malo mira i odmora u svom domu. Ali, ništa od toga. Vaše komšije su previše bučne. Ako imate sreće, to se samo sporadično dešava. No, ima slučajeva, kada je suživot u stambenoj zgradi gotovo nepodnošljiv zbog bahatosti prvih suseda. Šta je zapravo buka i do koje granice se ona mora i može istolerisati?

Prema važećim propisima visina buke u stambenim zgradama ne sme prelaziti 35 decibela danju i 30 decibela noću. Ovo naravno važi samo za zvukove koje dolaze iz susednih stanova, zajedničkih prostorija (hodnika i ulaza), ali i spolja odnosno sa ulice ili dvorišta. Poređenja radi, veš mašina i slični kućni aparati proizvode buku od oko 70 decibela, a normalan razgovor oko 50 decibela. Kad komšija pravi buku to može preći i preko 100 decibela!

Čini se da su stanovnici jedne zgrade u Beogradu u velikom problemu zbog komšije koji im ne da mira.

- Komšija sa hiltijem, aj bar jedan vikend preskoči da malo dušu odmorimo. Do sada bi beogradski metro prokopao! Hvala!

Komšije
foto: Printscreen

Prema najnovijim propisima, kućni red mora se poštovati od 16 do 18 časova i od 22 do 07 časova ujutru, radnim danima. Za to vreme buka ne sme prelaziti 30 decibela. Ukoliko pojedini stanari ne poštuju kućni red, stanar može prijaviti remećenje kućnog reda upravitelju zgrade ili direktno komunalnoj policiji. Dužnost upravitelja ili predsednika skupštine stanara je kad komšija pravi buku da bučnog suseda opomene, a ukoliko buka ne prestane, pozove komunalnog inspektora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.