OSEĆA SE NESNOSAN SMRAD, NE MOŽEMO DA OTVORIMO PROZORE! Obradovići iz Leštana imaju veliki problem sa GOLUBOVIMA!
Golubovi, Foto: Espreso.co.rs / Profimedia

užas

OSEĆA SE NESNOSAN SMRAD, NE MOŽEMO DA OTVORIMO PROZORE! Obradovići iz Leštana imaju veliki problem sa GOLUBOVIMA!

- Komunalni inspektor GO Grocka izdao je prekršajni nalog sa izrečenom kaznom u iznosu od 10.000 dinara

Objavljeno:

Porodica Obradović iz Leštana od septembra prošle godine ne uspeva da se otarasi susedskih golubova, uprkos brojnim izlascima komunalnih inspektora na teren.

Šupa i kavez sa golubovima komšije N. R. nalazi se uz njihovu kuću, od grebanja ptica i smrada izmeta tvrde da ne mogu da dišu, a sve se to dešava bez obzira na to što im jedno dete ima opstruktivni bronhitis.

Inspekcija je naložila da se golubovi izmeste jer nisu na propisanoj udaljenosti od stambene jedinice, vlasnik je i novčano kažnjen, ali je i danas, skoro godinu dana kasnije sve na istom mestu. Obradovići kažu da ih je puna šupa i kavez na njoj. Vlasnici golubova kažu da nemaju gde da ih izmeste, kao i da su oni jedina uteha njihovom sinu.

- Ne može da se diše od njih. Ne može ni da se spava. Oseća se nesnosan smrad, sanjamo da otvorimo prozore. Upozorili smo inspektore da je to zaraza, da su to leteći pacovi, a da nama dete ima opstruktivni bronhitis - priča N. Obradović.

Dodaje da se non-stop čuju pilići, da non-stop grebu.

- Inspektori Grocke su nekoliko puta izlazili na teren ali oni su i dalje tu, komšije ih gaje, čuvaju, razmnožavaju i preprodaju -kaže Obradović.

Kaže da su zvali i Golubarski savez Srbije u kojem im je rečeno da njihovog komšije nema među registrovanim golubarima. Tada im je rečeno i da bi razdaljina golubarnika trebalo da bude 10 do 15 metara od susednog objekta na parceli, dok je ovaj njima nakačen na ogradu.

- A, od naše kuće do šupe u kojoj su golubovi nema ni pun metar. Takođe, on nema ni dozvolu od suseda na svojoj parceli da ih drži, a kamoli od okoline - kaže sagovornik.

Osim u komunalnoj u Grockoj, Obradovići su se obratili i Sekretarijatu za inspekcije poslove Grada Beograda. U dopisu navodi se da je komunalni inspektor ovog Sekretarijata izvršio nadzor nad radom komunalne inspekcije GO Grocka, sa zahtevom da dostavi izveštaj o postupanju i spise predmeta i informaciju o tome kad je planirano izvršenje rešenja, kao i da obavesti o tome.

- Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, komunalni inspektor GO Grocka 28.9.2020. godine doneo je rešenje kojim je naloženo vlasniku da izmesti golubove na propisanu udaljenost od najbližih stambenih objekata kao i poslovnih na susednoj adresi, uz saglasnost svih vlasnika stambenih objekata. Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora 18.11.2020. godine komunalni inspektor je konstatovao da izvršenik nije postupilo po rešenju od 28.9.2020. godine, pa je 4.12.2020. godine doneo rešenje o izvršenju kojim se utvrđuje da je rešenje КI GO Grocka postalo izvršno i da će biti izvršeno po dinamici koju odredi nadležni organ - navodi se u ovom dopisu i dodaje:

- Komunalni inspektor GO Grocka izdao je prekršajni nalog sa izrečenom kaznom u iznosu od 10.000 dinara.

Komšije koji drže golubove kažu da ih nisu izmestili jer ih nemaju gde, osim u kući u kojoj žive. Na poziv novinara se javila supruga N. R., koja je rekla da ih i ona ne voli, ali da su ti golubovi jedina uteha njenom sinu, koji je invalidski penzioner, i psihički bolesnik koji se leči.

- Ja bih bila srećnija da da imam oženjenog sina i unučiće, a ne te golubove u dvorištu. Ja sam lično protiv njih. Ali, majka sam, ne mogu protiv njega. To je njemu jedina uteha, ima 42 godine i bolestan je - kaže ona i dodaje:

- Nismo ih izmestili, ja ih nemam gde. Gde da ih izmestim? Ja jedino da ih preselim u kuću u kojoj živim, da bi komšija bio zadovoljan, od čijih kamiona i rikverca mi ne možemo da spavamo dan-noć. Oni u toj kući uopšte ne žive. Ovde imaju garažu i prostorije koje ne koriste, možda kada slave nešto, jednom godišnje. Ne kažem da su dobri golubovi, i meni smetaju, i ja čistim ali tu ima i divljih i golubova drugih komšija.

Obradović kaže da je istina da ima kamione, jer je registrovani autoprevoznik, ali da mu ti kamioni nisu kod kuće, a što se tiče rikverc pištaljke, nju po zakonu mora da ima.

Inače, u Sekretarijatu za isnpekcijske polsove Beograda po pitanju golubova upućuju na komunalnu inspekciju Grocke, koji se još nisu oglašavali o ovom problemu.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.