ZIMSKI RED VOŽNJE U PRESTONICI OD SREDE! Beograđane očekuju češći polasci i veći broj vozila u saobraćaju!
GSP, Foto: Beta/Milan Obradović, Ilustracija

gsp

ZIMSKI RED VOŽNJE U PRESTONICI OD SREDE! Beograđane očekuju češći polasci i veći broj vozila u saobraćaju!

Na opterećenijim linijama, sa više polazaka, sada će se na prevoz čekati od pet do sedam minuta, dok se letos čekalo i po 10 minuta

Objavljeno:

Na snagu stupa zimski red vožnje, pa će na gradskim ulicama biti mnogo više autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Od srede stupa na snagu zimski red vožnje u gradskom prevozu pa će tako biti više polazaka, manje će se čekati na prevoz i na prigradskim i na lokalnim linijama.

Kao i svake godine, sa polaskom đaka u školu, menja se režim rada linija javnog prevoza iz letnjeg u zimski, kako bi se bolje opslužili putnici. Kako za Novosti kažu u Sekretarijatu za javni prevoz, zimskim redom vožnje predviđeno je da u okviru integrisanog tarifnog sistema, radnim danom saobraća ukupno 1.635 vozila, subotom 1.050, a nedeljom 935 vozila.

"Od navedenog broja, 1.375 vozila će saobraćati na gradskim linijama. Na ulicama će u jutarnjem i popodnevnom špicu biti 1.159 autobusa, 130 tramvaja, 80 trolejbusa, četiri elektrobusa. Na prigradskim linijama do Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Sopota i Barajeva kao i na lokalnim linijama u ovim opštinama voziće ukupno 260 autobusa", kažu u Sekretarijatu.

Na opterećenijim linijama, sa više polazaka, sada će se na prevoz čekati od pet do sedam minuta, dok se letos čekalo i po 10 minuta. Na onim linijama koje imaju ređe polaske, sada će se na autobus čekati 10 minuta, umesto 15 i 20 minuta.

Sa uvođenjem zimskog reda vožnje, ukidaju se letnje linije koje su Beograđane vozile do Ade Ciganlije i do vrha Avale. Oni koji imaju višak slobodnog vremena ili žele da i posle 1. septembra provedu vikend na ovim letovalištima, moraće drugim linijama ili da pešače.

Sve dok bude lepo vreme, duž pešačke zone oko Knez Mihailove ulice voziće dva mini-vozila - "vrabac". Kada padnu snegovi, "vrabac" će "spavati" u garaži sve dok ga sunce "ne probudi" na proleće.

Ovaj broj vozila koji će od srede biti u saobraćaju znači da nema nikakvih redukcija, koje su gradske vlasti uvodile usled loše epidemiološke situacije.

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.