MUSLIMANI MI IZVEZLI 100 KUBIKA ŠLJUNKA DA SAGRADIM CRKVU, A SRBIN MI OVO URADI: Sveštenik sa Zvezdare OČAJAN
Ratko Nikolić, Foto: Marko Nikolić

preko glave mu je

MUSLIMANI MI IZVEZLI 100 KUBIKA ŠLJUNKA DA SAGRADIM CRKVU, A SRBIN MI OVO URADI: Sveštenik sa Zvezdare OČAJAN

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se nekoliko sati kasnije dogodilo, ali delimično....

Objavljeno:

Stanovnici Glamočke ulice, u opštini Zvezdara, poslednjih dana su na velikim mukama, jer su gotovo "zazidani". Ljudi iz firme "Motorino", koja se bavi tehničkim pregledom, su u ulici u kojoj žive počeli da grade zid, a pojedinim komšijama su zatvorlili ulaz i izlaz iz kuća.

Osim porodice Samardžić koju smo juče posetili, a kojoj je izlaz iz dvorišta malo omogućen i zid je donekle srušen, s druge strane sveštenik u penziji Ratko Nikolić još uvek ne može automobilom da izađe iz svog dvorišta, tačnije, još je zazidan!

"Očekujem da se reši, verujem u Boga i u Božiju pravdu, a ako ne može sada svakako će stići nekada", rekao je za Espreso sveštenik koji je na kraju zaplakao, jer ne može da se vozi autobusom zbog ove situacije, ne može u crkvu da ode i to ga najviše boli.

Glamočka ulica
Glamočka ulicafoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

"Hvala vam deco draga što se borite, neka vidi narod ovu bruku i sramotu. Ja samo molim da mi oslobodi da prođem kolima", dodaje on.

Međutim, on nije ssamo komšija koji je zbog nesporazuma Opštine, firme i grada ostao bez izlaza i ulaza, već je čovek koji je 65 godina proveo u mantiji i pomagao da se izgrade srpske svetinje.

Od 65. godine sam u mantiji, svake godine smo odvajali da hranimo i pomažemo narod na Kosovu i Metohiji, žao mi tog naroda dole i dođe čovek sa Kosova da mi uzme život i zdravlje i put, to mi je najžalije. I danas plačem za Kosovom, nema lepšeg grada od Prizrena. Izgradio sam 3 crkve u Doboju, muslimani su mi izvezli 100 kubika šljunka i 100 kubika peska na to brdo da mi pomognu, a onda dođe jedan Srbin i uradi ovo."

Podsetimo, pre nekoliko dana stanovnici Glamočke ulice susreli su se sa nesvakidašnjom situacijom, kada je ispred njihovog ulaza u dvorište kuće počeo da niče zid firme "Motorino" koja se bavi tehničkim pregledom, a čiji je vlasnik legalno od Grada kupio zemljište, a od Opštine dobio dozvolu za podizanje ograde.

"Tehnički pregled nije na ovoj adresi već mesec dana, vlasnik je verovatno planirao da napravi izlaz na ulicu sa druge strane garaže, gde se obavlja tehnički. Pre nedelju dana su nas zazidali, bukvalno za sat vremena smo bili zatvoreni", rekla je Bojana Samardžić za Espreso i dodala da do danas nema nikakvu novu informaciju, osim da je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić rekao da će se baviti ovim problemom.

Glamočka ulica
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se nekoliko sati kasnije dogodilo, ali delimično, dok je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio u petak stanare i izjavio je da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.