SITUACIJA NA DEPONIJI BOLJA: Oglasio se gradonačelnik Radojičić o požaru koji muči Beograđane!
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

neverovatno

SITUACIJA NA DEPONIJI BOLJA: Oglasio se gradonačelnik Radojičić o požaru koji muči Beograđane!

I dalje ćemo izlaziti sa svim neophodnim informacijama pred gradjane kako bi javnost bila upoznata sa celokupnom situacijom", naveo je Radojičić

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da situacija na deponiji u Vinči, gde od subote traje požar, nešto bolja i da od sinoć nisu zabeležene povećane koncentracije suspendovanih čestica u vazduhu.

Radojičić je posle sednice Stručno-operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije rekao da požar na deponiji trenutno gase tri vozila sa sedam vatrogasaca.

"Broj vatrogasnih vozila i vatrogasaca je smanjen u odnosu na jučerašnji dan jer je uporedo angažovano sedam radnih mašina teške mehanizacije koje vrše zatrpavanje već ugašenih površina zemljom. Dalje aktivnosti će se odvijati tako što će vatrogasci nastaviti dogašavanje površina, koje će nakon gašenja biti zatrpavane zemljom", naveo je gradonačelnik, a preneo Beoinfo.Dodao je da je proces "maksimalno ubrzan" kako bi se cela akcija okončala u što kraćem roku.

"Ekipe gradskog Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i ostalim institucijama nastavljaju sa intenzivnim praćenjem kvaliteta vazduha i stanja na terenu. I dalje ćemo izlaziti sa svim neophodnim informacijama pred gradjane kako bi javnost bila upoznata sa celokupnom situacijom", naveo je Radojičić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.