NOVI BEOGRAD GOREO: Termometar jasno pokazao temperaturu od koje se I BETON TOPI (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

PAKAO

NOVI BEOGRAD GOREO: Termometar jasno pokazao temperaturu od koje se I BETON TOPI (FOTO)

Pokazuje temperaturu od koje se topi beton

Objavljeno:

Iako je ova fotografija uslikana juče na Novom Beogradu, svejedno pokazuje “pakao” u kom se svi krčkamo ovih dana.

Pokazuje temperaturu od koje se topi beton, zabeleženo je čak 49 stepeni. Naravno, ovo merenje nije zvanično. Ipak, pokazuje da je i jučerašnji dan bio tropski topao.

Vrućine su nastavljene i danas, primera radi, u Valjevu je u 16 sati izmereno 40 stepeni Celzijusa, a u Negotinu i Zaječaru bilo je stepen manje – 39 stepeni.

Tako je subjektivni osećaj danas bio najveći u Banatskom Karlovcu – čak 46, a zatim u Ćupriji gde je bio 42 stepena, dok je temperatura u hladu na dva metra visine pokazivala da je u tim mestima po 37 stepeni Celzijusovih. Ovo u stvari znači, da je građanima Ćuprije i Banatskog Karlovca danas bilo najteže.

Temperatura
foto: Instagram/Printscreen

Kako se navodi na sajtu RHMZ, u celoj Srbiji temperature su u 16 sati bile 34 i više stepeni, izuzev na Crnom vrhu gde je bilo 32, u Sjenici 31 i najhladnije na Kopaoniku – 25 stepeni.

Po 38 stepeni zabeleženo je u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i još nekim gradovima.

Srbija je u četvrtom talasu vrućina, a danas je zbog visokih temperatura u više od pola zemlje na snazi crveni meteoalarm – u Šumadiji, Pomoravlju, na istoku zemlje, jugoistoku, jugozapadu i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm koji je je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji.

37:48

USIJANJE DANA 28.07.2021.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.