BILI SMO U PARTIZANU I OTKRILI TEŠKE PROBLEME KOJE SU IMALI VASIĆ I MAČKOVIĆ PRED TOKIO: Jevremović nam REKAO SVE!
Ilustracija, Foto: Marko Nikolić

VESLAČKI KLUB PARTIZAN

BILI SMO U PARTIZANU I OTKRILI TEŠKE PROBLEME KOJE SU IMALI VASIĆ I MAČKOVIĆ PRED TOKIO: Jevremović nam REKAO SVE!

Večeras dva sata posle ponoći boriće se za medalju naš najbolji dvojac Miloš Vasić i Martin Mačković

Objavljeno:

Nebojša Jevremović, član upravnog odbora Veslačkog kluba Partizan i član evropskog borda Evropske veslačke konfederacije govorio je za naš portal povodom rezultata koje su postigli veslači Miloš Vasić i Martin Mačković.

Oni će se dva sata posle ponoći boriiti za medalju.

- Naša reprezentacija je od 2000. godine stalno na Olimpijskim igrama, uglavnom sa minimum dve posade, tako je i sada. Dvojac je naša tradicionalno najjača disciplina, a finale čekamo od 2000. godine kada je u Sidneju trener Nikola Stojić, koji je sada u Tokiju, zajedno sa Đorđem Višeckim koji je generalni sekretar Olimpijskog komiteta, osvojili peto mesto.

Nebojša Jevremović
foto: Marko Nikolić

Nebojša je, razume se, noćas propratio naše predstavnike

- Ja sam imao dosta tešku noć pošto smo svi mi zaljubljenici u veslanje pa smo gledali i one trke koje su prethodile našoj trci. Momci su pre svega imali veoma uspešnu sezonu, čak najuspešniju koju mi pamtimo. Bili su treći na evropskom prvenstvu, pobedili su najjači svetski kup u sezoni. Sve je išlo apsolutno prema planu, pre puta u Japan su odradili dve nedelje pripremu u Atini.

Veslački klub Partizan
foto: Marko Nikolić

Vasić je u Tokio stigao pozitivan na korona virus, morao je u karantin, a sa njim i svi članovi tima iako su bili negativni.

- U Atini su svaki drugi dan testirani PCR testovima u skladu sa procedurama koji važe u Tokiju, selI u avion i nažalost kada su sleteli na prvom testiranju Miloš Vasić je bio pozitivan. Miloš je odmah morao u izolaciju kao i čitav tim koji čine Martin Mačković, Jovana Arsić koja vesla skif, Nikola Stojić i Marko Bundalo, naš fizioterapeut. Četrnaest dana su praktično bili zatvoreni u hotelu, Vasić apsolutno nije mogao da trenira, a ostatku tima je Olimpijski komitet Srbije obezbedio ergometre, to su sprave za veslanje na suvom pa je onda organizovan trening ali to nije to. Oni je taj period trebalo da provedu na jezeru koje je 400 kilometara od Tokija pre svega da se adaptiraju na vremenske i klimatske promene pa onda i da veslaju.

Nebojša Jevremović
foto: Marko Nikolić

- Prvu trku su odveslali dosta bojažljivo, pre svega prvi deo staze gde jednostavno nisu znali koliko mogu, pogotovo Miloš Vasić. Nama je jako značilo što je naše polufinale zbog lošeg vremena pomereno za dan, tako da su momci dobili još vremena za trening i videlo se da mogu što je sinoć i pokazala trka, a siguran sam da mogu još bolje.

Jevremović smatra da je nehazvalno još uvek da se bilo šta prognozira.

- Oni apsolutno imaju šansu da se bore za medalju, nadam se da će biti sve u redu. Prema našim informacijama iz Tokija oni su dosta dobro, nisu se istrošili jutros tako da videćemo šta će biti noćas. Hrvatska posada braća Sinković su favoriti oni su aktuelni svetski prvaci, retko kada gube trke. Od ostalih posada mislim da su nam najveći konkuretni Rumuni, izdvojio bih još Dansku posadu tako da videćemo šta će biti, mi se svakako nadamo najboljem.

Miloš Vasić, Martin Mačković
foto: Beta

- Ja se sa njima nisam čuo pošto imamo princip da njih ne diramo, samo možemo da se dopisujemo, oni su u dobrom raspoloženju i misle da mogu još bolje. Dosta su teški bili uslovi jutros za veslanje zato što je duvao jak vetar pa je bilo i dosta talasa na vodi, imali su jedan ozbiljan peh kada im je veslo ostalo u vodi i praktično zakočilo čamac. To im se desilo nekih 800 metara ispred cilja ali su uspeli da se izvuku i da dodatno povećaju brzinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.