UMALO NIJE UMRO ZBOG ISELJENJA: Porodica Kocić izbačena na ULICU, a Predraga je to moglo da KOŠTA GLAVE! (FOTO)
Predrag Kocić, Foto: Espreso.co.rs

prinudno izvršenje

UMALO NIJE UMRO ZBOG ISELJENJA: Porodica Kocić izbačena na ULICU, a Predraga je to moglo da KOŠTA GLAVE! (FOTO)

Izvršitelji i policija ušli su jutros u stan porodice Kocić, koja živi u ulici Maksima Gorkog na Vračaru i počeli sa prinudnim iseljenjem

Objavljeno: 13:33h
Jelena Jovanović

Porodica Kocić iseljena je danas iz svog stana u Maksima Gorkog 95, na Vračaru.

Iz stana su im izbačene stvari, vrata su zapečaćena i promenjena na prava, a očajni članovi porodice ostali su sa stvarima ispred zgrade sa nadom da će se nekako njihov problem rešiti.

Oko stana je jutros formiran kordon policije koji okupljenim novinarima i građanima nisu davali da priđu.

Porodica Kocić je doživela veliki stres, a Predraga Kocića je to umalo "koštao glave".

Naime, Predragu je tada od stresa pozlilo, kada se onesvestio i zadobio ozbiljne povrede glave nakon čega je prebačen u Urgentni centar.

Porodica Kocić
foto: Espreso.co.rs

Jasna Kocić, supruga Predraga Kocića kaže za Espreso da će im ovaj stres tek "doći na naplatu", kao i da nije očekivala da će joj se ovako nešto dogoditi u 21. veku.

- Najviše se plašim za svoje dete, ona je psihički jako loše, ovo će ostaviti trajne posledice na nju, ali i na celu porodicu. Policija i izvršitelji su saznali da naš advokat nije trenutno tu već je u Čačku i iskoristili su priliku da nenajavljeno uđu i promene bravu. Celo jutro iznose nameštaj, ne daju ćerki ni da ode u toalet, priča očajna Jasna i napominje da će ovu noć prespavati u dvorištu.

Predrag Kocić
foto: Privatna arhiva

Naime, kako porodica navodi, njihov jedini dom, vredan 100.000 evra prodat je za male pare na licitaciji za 25.000 evra. Predrag Kocić priznaje da je firma u kojoj je radio imala dug, a on je sa kamatama narastao skoro 4 puta više, sa 500.000 din na 1.8 miliona.

- Te iznose je Predrag isplatio, ali su mu stan svejedno prodali iza leđa, navode za Espreso iz Združene akcije Krov nad glavom.

Podsećamo, porodicu Kocić pokušavaju da isele 22. put, a u novembru 2017. je bilo posebno kritično jer je policija upala u stan, a Predrag Kocić umalo nije umro.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Iseljenje su tada sprečile Združena akcija, Kolektivna odbrana i solidarne komšije. Oni navode da je pored policije, tom prilikom angažovano i privatno obezbeđenje koje je i nakon odlaska službenih lica, pokušalo da upadne u stan Kocića nelegalno.

- Tada je na to ponašanje odreagovao komšija policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti, navode iz "Krova".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.