PORODICA KOCIĆ ISELJENA IZ 22. POKUŠAJA! Iznete su STVARI, stan je ZAPEČAĆEN, skinuta im je PLOČICA SA PREZIMENOM
Porodica Kocić, Foto: Printscreen/Facebook/Krov nad glavom

KATASTROFA

PORODICA KOCIĆ ISELJENA IZ 22. POKUŠAJA! Iznete su STVARI, stan je ZAPEČAĆEN, skinuta im je PLOČICA SA PREZIMENOM

U 22. pokušaju da isele porodicu, izvršitelji i policija uspeli su da iznesu stvari i zapečate stan porodici, pa čak i da im skinu pločicu sa prezimenom porodice na vratima.

Objavljeno: 13:27h

Porodica Kocić iz Beograda iseljena je iz stana u Ulici Maksima Gorkog 95/3 na Vračaru nakon drame koja je trajala celo jutro.

Članovi porodice, majka Jasna, njen suprug i ćerka nastaviće svoju borbu protiv njihovog iseljavanja,

13:22h - Porodica Kocić iseljena je danas iz svog stana u Maksima Gorkog 95, na Vračaru. Iz stana su im izbačene stvari, vrata su zapečaćena i promenjena na prava, a očajni članovi porodice ostali su sa stvarima ispred zgrade sa nadom da će se nekako njihov problem rešiti.

10:55h - Stigla je advokatica koja je saslušala Jasnu Kocić, a sad će pokušati da popriča sa nekim iz izvršiteljske komore.

10:22h - Policija ne dozvoljava ljudima iz "Krova" da priđu stanu, kao ni solidarnim građanima. Stanari mogu da uđu uz proveru lične karte.

- Dete je počelo da mi vrišti, otišlo je psihički skroz. Ja ne znam šta ću, spavaću ovde, na ulici, očajna sam, priča Jasna.

10:06h - Mi smo sve platili, ovo je otimačina, ovo nema nigde. Policija je na silu iznela stvari, mi smo 7 godina u strahu. Oni su tačno znali da je moj advokat u Čačku, zato su ovo uradili. Ko banda su razvalili vrata i iznose stvari, mi smo sve platili, priča očajna Jasna Kocić.

9:30h - Ispred zgrade u kojoj živi porodica Kocić okupio se veći broj policajaca koji su blokirali sve ulaze. "Krov nad glavom" je na licu mesta, a okupio se i veći broj ljudi kako bi podržao ovu porodicu.

Njemu je prilikom jednog pokušaja iseljavanja 2019. godine toliko pozlilio od stresa, da je izbubio svest i pao, udarivši glavu usput. Krv mu je išla i nosa i ušiju, a ukućani su tada mislili da su ga izgubili.

Jasna i ćerka Andrea su ga zatekle u kupatilu, a hitna pomoć je odmah reagovala. Tada je smešten u Urgenti centar.

Kocići kažu za Espreso da je njihov jedini dom, vredan 127.000 evra, prodat za male pare na licitaciji - za pukih 25.000 evra. Predrag Kocić priznaje da je firma u kojoj je radio imala dug, a on je sa kamatama narastao skoro 4 puta, sa 500.000 dinara na 1,8 miliona dinara.

- Te iznose je Predrag isplatio, ali su mu stan svejedno prodali iza leđa - tvrde iz Združene akcije Krov nad glavom za Espreso.

Predrag i Jasna su nam opisali tok kako kažu, velike agonije koju i dalje preživljavaju. Tvrde da D.M. sada sa javnim izvršiteljem D.S. kojoj je nezakonito prosleđen predmet I 20686/2010 Privrednog suda u Berogradu hoće da ih izbace.

- Napominjem da smo izvršnom poveriocu Rotografika Subotica isplatili kompletno dugovanje i to dana 06.11.2015. godine. Tada počinje naša agonija, jer je stan već prodat na nezakonitoj aukciji i to bez sudije, samo uz prisustvo zapisničara i sudskog izvršiteljs, iako je J.K., predsednik Privrednog suda u Beogradu, lično rekao da ulazimo novac i da će stan biti vraćen, a da je novac položen za kupovinu stana u depozitu suda, koji će biti vraćen kupcu D.M. D.M. je rekao da je on dao 20.000 evra za stan plus 7.000 evra nekome u Sudu da bi on prošao u sudu, kada je dolazio prvi put na našu adresu. Rešenje je potpisala sudija J.K. Od novembra 2015. do danas, pokušali su da nas isele 20 puta, priča Jasna za Espreso.

Porodica Kocić
foto: Emilija Jovanović

Kako su nam rekli iz Združene akcije, " Krov nad glavom", okolnosti ovog slučaja su zastrašujuće, najviše zbog topga što je Predrag Kocić isplatio dug.

- Okolnosti ovog slučaja su zastrašujuće, te je u više navrata bio predmet pažnje javnosti – ne samo zbog nasilja i angažovanja kriminalaca u bekstvu da „asistiraju“ izvršitelju, već i zato što je Predrag Kocić isplatio čitav dug zbog kog je sud naredio prodaju stana. Iako je to učinio još 2015. godine, stan vredan 127.000 evra svejedno je prodat, i to za svega 25.000 evra. Tako je pre šest godina počela trauma porodice Kocić, koja uključuje više nasilnih pokušaja izbacivanja na ulicu uz pomoć privatnih batinaša, isključenje struje, i svakodnevne strepnje od novog pokušaja iseljenja. Dvadeset puta su pokušali da ih izbace, a nasilje koje već godinama trpe ostavilo je ozbiljne posledice na sve članove porodice, jer je život pod opsadom postao jedini izbor. Nakon poslednjeg pokušaja da ih izbaci na ulicu, kupac stana D.M. je juna prošle godine zamenio sudskog izvršitelja privatnim, koji nije preduzimao nikakve korake, pa je D.M. ponovo promenio izvršitelja i januara ove godine angažovao D.S. U rešenju kojim je odredio nju za izvršiteljku, sud je proglasio D.M. za „faktičkog poverioca“, iako je Predrag Kocić dug prema poveriocu isplatio 2015. godine, a novac od prodaje stana nikada nije video, rekli su nam iz Krova.

Dodali su kako ovakva situacija nije izuzetak, već je postala praksa u Srbiji.

- Apsurdna situacija porodice Kocić, koju izbacuju iz doma iako je isplatila dug, nije izuzetak već precizna ilustracija sistema koji je organizovan da bi omogućio pljačku, a ne da bi zaštitio poverioce. Da li je licitacija za prodaju stana porodice Kocić bila ishod organizovanog kriminala koji sada nijedan sudija nema hrabrosti da preispita? To pitanje je postavio i Milan Bosika, advokat porodice Kocić, nakon čega su kupac stana D.M. i drugi učesnik u licitaciji M.D. pokrenuli protiv njega tužbu, tvrde oni.

Milan Bosika, advokat porodice Kocić kaže za Espreso kako D.M. nikada nije ušao u stan, ali se uknjižio kao njegov vlasik. On je dodao kako se porodica najviše uzda u medije jer svi ostali "žmure na njihove muke".

Porodica Kocić
foto: Emilija Jovanović

- Oni se osećaju loše, Predrag je baš pod stresom, ali se neće predati lako. Boriće se i ovaj 21. put jer znaju da je istina na njihovoj strani, priča Bosika.

Podsećamo, novembra 2019. godine javnost je bila šokirana kada je sudski izvršitelj angažovao ljude sa poternice da izbace na ulicu porodicu Kocić iz njihovog doma u ulici Maksima Gorkog u Beogradu. Usled pretnji i stresa, Predrag Kocić se tog dana onesvestio. Odvežen je u Hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je od pada naprsla lobanja. Bio je to devetnaesti pokušaj iseljenja njegove porodice od 2015. godine.

Tada je na to ponašanje odreagovao komšija policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti - navode iz "Krova".

Oni su dodali da članovi porodice zbog ovog problema godinama trpe ozbiljne zdravstvene i psihičke probleme. Preživljavaju svoju dramu iznova - ponovo čekaju izvršitelja da sa bravarom obije vrata njihovog doma i policiju da silom pokušaju da ih izbace.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.