POŽAR U VRTIĆU U SUBOTICI: Grom zapalio klimu, izbegnuta TRAGEDIJA!
Vatrogasci, ilustracija, Foto: Foto: Instragam/Moj Beograd

UŽAS

POŽAR U VRTIĆU U SUBOTICI: Grom zapalio klimu, izbegnuta TRAGEDIJA!

Proverom je utvrđeno da je gromobran ispravan i svi tehnički uređaji su bili ugašeni

Objavljeno:

Tokom vikenda u subotičkom naselju Aleksandrovo je u vrtiću „Pčelica“ izbio požar koji je zahvatio dve prostorije, a zahvaljujući brzoj reakciji ljudi iz Mesne zajednice i vatrogascima sprečana je još veća šteta, ali i moguća tragedija zbog gasnog kotla u blizini.

Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, izjavio je za medije da je pretpostavka da je požar izazvao udar groma i da je vatra tinjala na spoljnoj jedinici klima uređaja, odakle je zahvatila i unutrašnjost objekta.

„Požar je izbio u subotu u kasnim satima, ali srećom su to primetili zaposleni u MZ i brzo su reagovali. Načinjena je velika šteta. Nagorele su dve prostorije. Kada bude završena istraga znaćemo šta se tačno dogodilo“, rekao je Vojnić.

Proverom je utvrđeno da je gromobran ispravan i svi tehnički uređaji su bili ugašeni.

Vrtić se u ovom objektu nalazi od 2019. godine. Objekat je izgrađen tada i jedan je od retkih novih objekata.

„Sanacija će potrajati. Potrebno je krečenje, zamena nameštaja i tehničkih uređaja, napukla su i stakla na prozorima. Ići ćemo ubrzanim procedurama javnih nabavki što je moguće kada su u pitanju elementarne nepogode. Do tada će oko 50 mališana biti premešteno u vrtić „Mala Alisa“. Naišli smo na razumevanje roditelja, a mi ćemo se truditi da što pre sve dovedemo u prvobitno stanje“, kažu u PU „Naša radost“.

Od vrtića koji je izgoreo Mesnu zajednicu dele samo staklena vrata. Da je kojim slučajem požar išao dalje, kažu u MZ, vatra bi sigurno zahvatila i gasni kotao.

„Bolje da i ne razmišljamo šta bi tada bilo“, kažu Subotičani.

Kako je saopštila subotička policija, Vatrogasno–spasilački bataljom od 5. do 11. jula intervenisao je čak 50 puta.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.