VESIĆ NAJAVIO PRIPREMNE RADOVE: Grocka i Vrčin idu na regionalni vodovod!
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

počelo je

VESIĆ NAJAVIO PRIPREMNE RADOVE: Grocka i Vrčin idu na regionalni vodovod!

Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP ''Jedinstvo AD Sevojno, navodi se u saopštenju Gradske uprave

Objavljeno:

Pripremni radovi, odnosno obeležavanje terena, postavljanje ograda i uklanjanje rastinja za izgradnju vodovoda koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac počeli su jutros, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP ''Jedinstvo AD Sevojno, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vesić je naveo da radovi na postavljanju cevovoda počinju do kraja sledeće nedelje po završetku pripremnih radova.

''Rok za završetak svih radova je devet meseci što znači da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode ''Makiš do proleća sledeće godine'', najavio je Vesić.

Objasnio je da se gradi cevovod koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj i da je vezni cevovod za Grocku dugačak oko 15 kilometara, a za Vrčin oko tri kilometra.

Vesić je naveo da će duž trase cevovoda biti izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice i da će tim projektom biti obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica, dužine oko osam kilometara, sa dva rezervoara.

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za dve nedelje biti objavljen tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, u okviru sektora 6, kojima će, kako je objasnio, biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Dodao je da će taj cevovod proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu.

Vesić je kazao da će rok za izvođenje tih radova biti 18 meseci, a da se završetak radova i puštanje u funkciju očekuje u proleće 2023. godine.

Bonus video:

02:47

UREĐUJE SE KUPALIŠTE U SREMSKOJ MITROVICI: Peščana plaža i teretana na otvorenom - Evo šta vas sve očekuje predstojeće sezone!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.