VESIĆ: Investitor prihvatio molbu, obustavljeni radovi u Bloku 37
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

građani zadovoljni

VESIĆ: Investitor prihvatio molbu, obustavljeni radovi u Bloku 37

Zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje, pozvaće na razgovor predstavnike gradjana kako bi bili upoznati sa dogovorom

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je investitor objekta u Bloku 37 na Novom Beogradu, na njegovu molbu prihvatio da privremeno obustavi radove pri izgradnji tog objekta, preneo je portal Beoinfo."Austrijska kompanija 'Durst', investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za gradjane, Grad Beograd i samu kompaniju" rekao je Vesić.

On je kazao da razume gradjane koji su protiv izgradnje tog objekta i dodao da je u razgovoru sa investitorom rekao da je objekat, za koji je izdata gradjevinska dozvola na osnovu Generalnog urbanisitičkog plana (GUP) iz 2003. i 2009. godine, "neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju".

"Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom", istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje, pozvaće na razgovor predstavnike gradjana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

"Razgovaraću sa gradjanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani, i u čije sam ime molio investitora da prekine radove. Neću da razgovaram sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan na osnovu kojeg je dozvoljena izgradnja ove monstrum zgrade, a koji su pokušali da izvuku koriste od ovog protesta", izjavio je Vesić.

Stanovnici Bloka 37, nezadovoljni izgradnjom ovog objekta, protestovali su u više navrata prethodnih dana.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.