RADOJIČIĆ: Beograd je na korak do kolektivnog imuniteta, ali moramo da budemo oprezni!
Zoran Radojičić, Foto: Kurir

pandemija

RADOJIČIĆ: Beograd je na korak do kolektivnog imuniteta, ali moramo da budemo oprezni!

Istakao je da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje

Objavljeno:

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je danas da se Beograd "bliži kolektivnom imunitetu, ali ipak moramo biti oprezni".

"U Beogradu je vakcinisano više od 50 odsto punoletnih sa više od 1.300.000 aplikovanih doza", naveo je on i istakao da je "malo gradova u svetu koji mogu da se pohvale takvim podacima".

"Uz one koji su preboleli kovid infekciju, bližimo se kolektivnom imunitetu, ali ipak moramo biti oprezni", rekao je Radojičić za TV Hepi.

Istakao je da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje, što pokazuje i priredjivanje pojedinih sportskih takmičenja i manifestacija kulture.

Naveo je da će se od sutra, 3. juna, do 5. juna, Sportskom centru "11. april" održati vaterpolo turnir, Beogradski maraton se priprema za nedelju, 6. jun, sve uz epidemiološke mere i u manjem obimu nego proteklih godina.

Beoinfo je preneo da je gradonačelnik rekao da će i koncerti ;biti u skladu s preporukama epidemiologa, uz najviše 200 ljudi, da počinje "Gitar fest", a Vlatko Stefanovski će održati dva koncerta.

"Ipak, moram još jednom ponoviti da koliko god se radujemo otvaranju i povratku normalnom životu, toliko moramo biti i oprezni", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je ocenio i da je Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije korona virusa bio "fleksibilan i odluke donosio na vreme".

Bonus video:

03:38

ŠEKLER U USIJANJU DANA: Ko će morati da primi treću dozu Sinofarm vakcine

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.