KAFIĆI RADE DO PONOĆI, KIOSCI PONOVO OD 0 DO 24: Krizni štab doneo novu odluku
Krizni štab, Foto: Adria Media TV

zasedanje

KAFIĆI RADE DO PONOĆI, KIOSCI PONOVO OD 0 DO 24: Krizni štab doneo novu odluku

Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje

Objavljeno: 16:00h

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata.

Da se Srbija polako vraća životu na koji smo navikli, svedoči i produženi rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Jedna o bitnijih odluka odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane koju će, kako je odlučio Krizni štab, moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći.

Kako se saznaje, u narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku.

To je jutros najavio i epidemiolog dr Predrag Kon koji je istakao da će i nadalje biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija.

- Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje. Sada smo u stabilnijoj situaciji činjenica je da je virus još sa nama i da se pomerio ka mlađem uzrastu, dok se u ukupnoj populaciji broj smanjuje. Taj dodatni oprez koji se može meriti još nedeljama da nam se ne bi desilo iznenađenje, ne kakva smo imali, ali nikakva iznenađenja nisu potrebna - rekao je dr Kon za TV Hepi.

Bonus video:

00:25

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Produžava se radno vreme kafića, otvaraju se i noćni klubovi? KURIR TV

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.