MLADI SU POZVANI DA ISKORISTE PRILIKU: Autobus za vakcinaciju danas na Novom Beogradu u Studentskom gradu!
Vakcina, Foto: Profimedia

dođite

MLADI SU POZVANI DA ISKORISTE PRILIKU: Autobus za vakcinaciju danas na Novom Beogradu u Studentskom gradu!

Ona je rekla da se studenti polako vraćaju normalnijem životu, nastavi na fakultetima, u čemu, kaže, pomaže vakcinacija

Objavljeno:

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju danas je postavljen u Studentskom gradu na Novom Beogradu, a svi zainteresovani građani mogu do 17 sati da prime Fajzer i Sinofarm vakcinu protiv kovida-19.

Doktorka Marija Obradović, direktorka Studentske poliklinike u Beogradu kaže da epidemija korona virusa jenjava, kao i da je do sada u toj ustanovi vakcinisano oko 10.000 studenata.

Ona je rekla da se studenti polako vraćaju normalnijem životu, nastavi na fakultetima, u čemu, kaže, pomaže vakcinacija.

Obradović je poručila da se sada u Beogradu vakciniše do 300 studenata dnevno.

Navela je i da se broj pregleda u respiratornoj kovid ambulanti značajno smanjio, te da je ispunjenost kapaciteta 75 odsto od 20 bolesničkih postelja.

- Dnevno se javlja mnogo manji broj pacijenata nego poslednjih meseci. Taj broj oscilira oko 40 do 60 pacijenata dnevno - rekla je Obradović i podsetila da se u jeku epidemije taj broj kretao između 150 i 250 pregleda dnevno.

Međutim, ukazuje i da se sada kod mladih javlja postkovid sindrom, koji se žale na osećaj umora, kao i na probleme rada srca i disanja, ali i dodala da kod njih postoje određeni mentalni problemi kao posledica toka epidemije.

Bonus video:

02:49

DOKTORKA NEVENKA RAKETIĆ o vakcinaciji dece u Redakciji

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.