SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA DIVLJANJE U BETON HALI: Tvrde da nisu pravili incidente, tužilaštvo traži pritvor!
Beton hala, Foto: Printscreen RTS

važno

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA DIVLJANJE U BETON HALI: Tvrde da nisu pravili incidente, tužilaštvo traži pritvor!

Prilikom saslušanja, svih 10 okrivljenih su negirali nasilničko ponašanje

Objavljeno: 16:45h

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za svih 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u Beton hali, koji su prethodno na saslušanju negirali da su učesvovali u neredima. Tužilaštvo traži pritvor za U. S, N. N, J. V, M. P, J. P, S. P, V. J, F. M, N. R, I. Š. da ne bi uticali na oštećene, koji su tom prilikom zadobili povrede i na svedoke, kažu u tužilaštvu.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Prilikom saslušanja, svih 10 okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći da su bili prisutni na proslavi šampionske titule FK Crvena Zvezda i da su se nalazili kod ugostiteljskog objekta gde se incident dogodio (Lafayette), tvrdeći da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da su se, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafayette“ u Beton hali, okrivljeni izdvojili u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta.

- Tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede - navodi tužilaštvo.

U dokaznom postupku tužilaštvo je najavilo da će ispitati oštećene i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih. Takođe će daljim proverama utvrditi da li su još neke osobe učestvovale u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Višem javnom tužilaštvu će biti podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika, za kog se sumnja da je bio umešan u nerede, potvrđeno je Tanjugu.

Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem. Njih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 okrivljena će postupak biti nastavljen redovnim putem jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka, rekla je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu suda Olivera Ristanović.

Do incidenata u Beton hali je došlo posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se veća grupa izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u Beton hali, gde su u baštama restorana sedeli gosti.

Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je juče tužilaštvo.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.