ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI "SKADARLIJE": Vesić najavio i nova ulaganja u boemsku četvrt Beograda!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/youtube

novo

ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI "SKADARLIJE": Vesić najavio i nova ulaganja u boemsku četvrt Beograda!

Konačno, u poslednjem delu rekonstrukcije rađen je deo od Gospodar Jevremove prema Zetskoj – rekao je Vesić.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je u izjavi za TV Prva da su radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice završeni sinoć, a ujedno i najavio nova ulaganja u boemsku četvrt Beograda.

Vesić je naglasio da su radovi okončani, kao i da je preostalo samo da se na ulazu iz Zetske ulice postave potapajući stubići sa kamerama i dodao da će do tada biti postavljene fizičke prepreke.

– Na taj način biće sprečen ulazak motornih vozila u „Skadarliju“, što naravno ne važi za dostavna vozila sa posebnim dozvolama koja mogu da saobraćaju ovom ulicom u određeno vreme u toku jutra.

Rekonstrukcija je rađena u tri faze – prvo je rađen deo od Gospodar Jevremove prema Skadarskoj, a nakon toga plato u Ulici Strahinjića bana, od Francuske do Skadarske, dok je u drugom delu rekonstrukcije obavljen posao od Bulevara despota Stefana do Zetske. Konačno, u poslednjem delu rekonstrukcije rađen je deo od Gospodar Jevremove prema Zetskoj – rekao je Vesić.

On je dodao da je kaldrma ponovo postavljena i istakao da informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama i internetu, a koje su govorile da je kaldrma u Skadarliji stara 200 godina, jednostavno nisu tačne.

– Kaldrma je u Skadarliji postavljena 1967. godine i sada je naravno ponovo tu, u odličnom stanju. Urađena je kompletno nova vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljena nova rasveta, a uskoro će biti rekonstruisane i četiri fasade. Kuća Đure Jakšića će takođe biti uređena i čitava ulica će imati novi sjaj. Skadarlija je jedno od tri mesta u Beogradu koja privlače najveći broj turista, pored Kalemegdana i Hrama Svetog Save – rekao je Vesić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.