PROŠLO JE 28 GODINA OD NAJVEĆEG TENISKOG HORORA U ISTORIJI: Tada je manijak zabio nož u leđa Moniki Seleš!
Foto: Profimedia

ne ponovilo se

PROŠLO JE 28 GODINA OD NAJVEĆEG TENISKOG HORORA U ISTORIJI: Tada je manijak zabio nož u leđa Moniki Seleš!

Monika Seleš je zbog ove povrede pauzirala dve godine, nakon povratka nikada nije zaigrala u Nemačkoj, a ostaće upamćena i odluka njenih koleginica

Objavljeno: 11:06h

Jugoslovenska teniserka Monika Seleš je na današnji dan 1993. napadnuta nožem na turniru u Hamburgu usred meča protiv Magdalene Malejeve.

Rođena Novosađanka dobila je prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 4:3 kada je sa tribina uleteo Ginter Parhe i zabio joj nož u leđa.

On je Moniku ubo u predelu lopatica, a kao razlog je naveo to što je Jugoslovenka bila veliki rival Nemici Štefi Graf čiji je 38-godišnji muškarac bio opsesivni navijač koji zbog toga nije krivično odgovarao jer je sud procenio da je mentalno neuračunjiv.

Svoju kaznu od dve godine proveo je u psihijatrijskoj ustanovi na lečenju.

Monika Seleš je zbog ove povrede pauzirala dve godine, nakon povratka nikada nije zaigrala u Nemačkoj, a ostaće upamćena i odluka njenih koleginica.

Povređene igračice obično imaju zaštićeni ranking, ali je potrebno da se kolege izjasne o tome pozivitno.

TOP 25 igračica je imalo pravo glasa i ni jedna nije podržala Moniku, a samo je Gabrijela Sabatini bila uzdržana. Selešova je 1994. godine uzela američko državljanstvo, a posle povratka na teren nakon napada osvojila je samo jednu Gren slem titulu.

Monika je u karijeri osvojila 53 titule.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.