DONETA ODLUKA KOJE BOJE ĆE BITI BAŠ SVA TAKSI VOZILA U BEOGRADU: Postoji i rok!
Doneta odluka, Foto: Filip Plavčić

PROMENE

DONETA ODLUKA KOJE BOJE ĆE BITI BAŠ SVA TAKSI VOZILA U BEOGRADU: Postoji i rok!

- Smatramo da je veoma važno da se uredi taksi prevoz kao deo javnog prevoza i ovo je samo jedna od promena koje će se dogoditi kako bi taksi prevoz bio na nivou koji je potreban kako onima koji rade u njemu tako i korisnicima, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Objavljeno:

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmene i dopuneodluke o taksi prevozu koje podrazumevaju da najkasnije do aprila 2024. godine sva taksi vozila moraju da budu bele boje.

- Smatramo da je veoma važno da se uredi taksi prevoz kao deo javnog prevoza i ovo je samo jedna od promena koje će se dogoditi kako bi taksi prevoz bio na nivou koji je potreban kako onima koji rade u njemu tako i korisnicima, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da "gradska vlast želi da taksista postane cenjeno zanimanje kao i svako drugo, a ne da bude socijalni ventil, kako je to bilo decenijama unazad".

- Želimo da uredimo ovu oblast. Prvi korak je uradila Vlada Srbije kada je donela odluku o subvencijama za taksiste. Te subvencije su 8.000 evra po automobilu, koji ne sme da bude jeftiniji od 13.000 evra, rekao je Vesić i dodao da je to velika pomoć za taksiste.

Pojasnio je da odluka koju su danas usvojili gradski odbornici podrazumeva da u naredne tri godine sva taksi vozila u Beogradu moraju biti bele boje.

Taksisti koji budu koristili subvencije Vlade Srbije odmah će morati da kupuju vozila koja su bela, a oni koji ih ne koriste imaju rok od tri godine da ofarbaju automobile ili ih zamene, pojasnio je Vesić.

Bonus video:

00:31

SAHRANA SLIKARA MILOŠA ŠOBAJIĆA: Tužna povorka krenula ka Aleji zaslužnih građana

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.