OGLASIO SE UKC NIŠ: Rekli su šta se tačno dogodilo sa porodiljom (27) koja je preminula
Ilustracija, Foto: EPA/NEIL HALL / POOL, Ilustracija

tuga

OGLASIO SE UKC NIŠ: Rekli su šta se tačno dogodilo sa porodiljom (27) koja je preminula

- Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Кovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je - kažu u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu

Objavljeno:

Univerzitetski klinički centar u Nišu oglasio se povodom smrti porodilje B. M. (27) iz Zaječara, koja je jutros preminula od posledica korona virusa. U saopštenju se navodi da se dan nakon porođaja, kada je rodila zdravu devojčicu, njoj pogoršalo zdravstveno stanje i da je uprkos svim naporima lekara izgubila bitku sa koronom.

- Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26.04.2021., prevedena je u jedinicu intenzivne nege Кlinike za anesteziju i intezivnu terapiju, trudnica B.M. stara 27 godina. Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UКC Niš.

Trudnica je 26. aprila 2021. godine porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju.

- Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Кlinike za dečije interne bolesti. Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29. aprila 2021. u 7.20 sati - kažu UKC Niš i dodaju da je beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Кovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.