OEBS o Savamali: Ne zna se ni ko je tužilac ni broj predmeta, rušenje planirano na visokom nivou!
Foto: Zorana Jevtić

nova saznanja

OEBS o Savamali: Ne zna se ni ko je tužilac ni broj predmeta, rušenje planirano na visokom nivou!

Iz OEBS-a poručuju da se iz izveštaja Zaštitnika građana može zaključiti da je noćno rušenje bilo "planirano na visokom nivou"
Objavljeno:

Iako je Više javno tužilaštvo još 14. maja zatražilo od unutrašnje kontrole MUP-a da izvrši provere u vezi sa događajima u Hercegovačkoj ulici i učešća policijskih službenika u njima - do danas nije poznato da li je te kontrole bilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz OEBS-a poručuju da se iz izveštaja Zaštitnika građana može zaključiti da je noćno rušenje bilo "planirano na visokom nivou".

Na protestu zbog rušenja poslednje kuće u Savamali napadnuti novinari TV Pink! (VIDEO)

Podsetimo u izveštaju Zaštitnika građana o ovom događaju naveden je transkript ovog razgovora: "Šefe, Bilja, samo jedna pomoć. Ovo Što mi Ivana javila, ovaj što je vezan dole... Zove Komunalnu, odbili su ga. Je l' ništa da mu ne dajemo, ništa? Šef: Pa ništa."

foto: Zorana Jevtić

Punih pet meseci od ovog razgovora i nešto manje od kako je obelodanjen u izveštaju Zaštitnika građana - i dalje ništa. Postupanje policije te noći trebalo bi da brine sve građane Srbije, poručuju iz OEBS-a, i to sa radionice koja je bila posvećena baš kontroli rada policije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.