BARAJEVO DOBIJA NOVI DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU SA SMETNJAMA U RAZVOJU! Projekat će se realizovati uskoro!
Barajevo, Foto: Printscreen/Google Maps

pažnja

BARAJEVO DOBIJA NOVI DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU SA SMETNJAMA U RAZVOJU! Projekat će se realizovati uskoro!

Novi objekat će biti bruto površine 1154,24 metra kvadratna i u potpunosti ispunjava tehničke uslove pristupačnosti.

Objavljeno:

U Barajevu tokom iduće godine treba da bude završen objekat za pružanje usluge dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, najavljeno je danas iz gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Barajevu posle idejnog rešenja dobio je i građevinsku dozvolu, navodi se u saopštenju.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je izgradnja novog objekta za dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Barajevu proistekla iz potrebe proširenja i unapređenja usluga socijalne zaštite za to područje, a na inicijativu roditelja da se izgradi novi i savremeni dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, koji će ispunjavati sve standarde.

"Na ovaj način povećavamo trenutni kapacitet postojećeg Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju, koji se nalazi u delu prostora Osnovne škole "Pavle Popović" u Šiljakovcu i omogućavamo kvalitetniji prostor sa svim potrebnim sadržajima i uslovima koje treba da ispuni jedna ovakva ustanova", rekla je Stanisavljević, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Ona je ukazala da se postojeći dnevni boravak nalazi u neadekvatnom prostoru u kome postoji kancelarija rukovodioca, prostorija za dva dnevna boravka, trpezarija, deo u kome se realizuje kreativna radionica, kapaciteta za 16 korisnika, što je nedovoljno za kvalitetno sprovođenje planiranih aktivnosti.

Novi objekat će biti bruto površine 1154,24 metra kvadratna i u potpunosti ispunjava tehničke uslove pristupačnosti.

U novom objektu bi se, osim pet prostorija za dnevni boravak, nalazile i senzorna soba, fiskulturna/višenamenska sala, kreativna radionica, radionica za hortikulturu, radionica za domaćinstvo, prostorije za individualni rad logopeda i psihologa sa korisnicima; trpezarija i distributivna kuhinja većeg kapaciteta.

U sklopu objekta predviđeno je i ograđeno dvorište sa adekvatnim mobilijarom prilagođeno potrebama korisnika, kao i deo predviđen za hortikulturu.

Novi objekat u Barajevu u kojem će se pružati usluga dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju biće daleko moderniji, sa svim neophodni kapacitetima i uslovima.

(Espreso/Tanjjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.